La Platja de la Riera, la Platja dels Pescadors, el Mini Beach, el Baby Center i l’Oficina de Turisme guardonats amb el segell Biosphere.

El segell Biosphere distingeix la gestió sostenible, la conservació del medi ambient, i la protecció cultural entre d’altres. Els guardons s’engloben dins del model de turisme universal pel qual aposta Pineda.

Aquest matí el Club Nàutic El Ballís de Sant Andreu de Llavaneres ha acollit l’acte d’entrega de distintius Compromís per la Sostenibilitat Biosphere 2018, que ha guardonat amb el segell Biosphere a la Platja de la Riera, la Platja dels Pescadors, el Mini Beach Club, el Baby Center i l’Oficina de Turisme de Pineda. Aquestes distincions són fruit del compromís municipal i de la feina realitzada conjuntament per les àrees de Turisme, Medi Ambient i Serveis Municipals.

 

El segell Biosphere és una distinció pel turisme sostenible de l’Institut de Turisme Responsable coordinat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona des de l’any 2017 i que, al Maresme, el gestiona el Consorci de Turisme. Amb aquest segell es vol posar en valor la gestió sostenible, la conservació mediambiental, la protecció cultural, el desenvolupament socioeconòmic i la satisfacció dels clients de destinacions, empreses i serveis relacionades amb el turisme. Aquests valors es concreten en el desenvolupament d’estratègies i de polítiques turístiques que garanteixin el model turístic sostenible segons els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

 

A l’acte d’avui també han estat guardonats amb el segell els hotels del municipi Promenade, Sorrabona i Sumus Stella & Spa. Des de l’Ajuntament de Pineda de Mar ja es treballa per revalidar el segell per aquest 2019, marcant-se com a objectiu final assolir el distintiu Biosphere per a tot el municipi de Pineda.

 

Aposta pel turisme universal

 

Conscient dels nous valors que ha de presentar el turisme en l’actualitat, Pineda de Mar aposta per un model sostenible, que posa en valor el creixement de la destinació de forma inclusiva, els valors culturals, la conservació de l’entorn. El model de turisme universal de Pineda vol ser també totalment inclusiu i integrador, amb tots els seus equipaments turístics totalment adaptats. Com a mostra el nivell d’adaptació del Baby Center de Pineda, que serà present al Saló del Turisme de Barcelona B-Travel els propers 22, 23 i 24 de març.

 

Arxius adjunts