Es presenta el projecte de reforma de la Plaça de l’Estació i de la Pubilla

El projecte unifica les dues places en una única plataforma al mateix nivell que beneficiarà el passeig a les persones vianants. Es replantejarà l’arbrat de la nova zona, s’instal•laran jocs infantils nous i una pèrgola unificarà el frontal d’ús comercial i de restauració de la plaça. Dilluns 4 de març s’ha convocat als veïns i veïnes per explicar la proposta de remodelació.

La Plaça de l’Estació i la Plaça de la Pubilla formen un espai de Pineda on conflueixen una gran modalitat de transports, una gran afluència de vianants juntament amb l’activitat comercial i de restauració. Per millorar aquest entorn i per donar prioritat al pas de vianants s’ha presentat un projecte de reforma que unificarà les dues places en una plataforma al mateix nivell i continua de 8.300m².

   

Amb aquest projecte es vol connectar totalment la circulació dels vianants dels principals carrers que conflueixen a les places: carrer de Mar, Avinguda Montserrat, Llúria, Església i Passeig Marítim. També es vol ordenar les modalitats de transports que hi conflueixen: parades de bus i taxi i projecció del carril bici del Passeig Marítim.

 

Un dels elements més representatius del projecte és la instal·lació d’una pèrgola al llarg del front de les façanes compreses entre el carrer Mar, Església i Llúria. La pèrgola mantindrà un caràcter unitari i ordenador dels comerços i establiments de restauració de la zona. Dotarà de dues zones d’ombra: una primera destinada a la circulació de vianants amb un ample de 3 metres i una segona destinada a l’ocupació de comerços i terrasses amb un ample de 4 metres.

 

En tot aquest procés d’ordenació de la plaça també hi haurà una tasca d’ordenació de l’arbrat existent, oferint dues alineacions d’arbres a banda i banda del passeig i afegint-ne més en les zones de descans més extenses. També s'estendrà l’arbrat en la nova zona de jocs infantils verticals.

 

Implicació de comerços, taxistes i veïns i veïnes de la zona

 

El passat dimarts 19 de febres es va presentar el projecte als comerços de la zona afectada per la reforma i també al col·lectiu dels taxistes de Pineda que hi tenen parada. En aquesta primera reunió de treball es van poder resoldre els dubtes que planteja el projecte per aquests col·lectius. S’ha programat una segona sessió d’informació aquest cop oberta a veïns i veïnes de la zona pel proper dilluns 4 de març a les 20 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

 

Un deute històric, fase inicial de la remodelació de la resta del passeig marítim

 

El projecte de remodelació i unió de la plaça de l'Estació i de la plaça de la Pubilla serà la fase inicial de la reurbanització de la resta del passeig marítim de Pineda de Mar. "És important que hi hagi consens en aquest projecte per part de tots els grups polítics del consistori" ha afirmat l'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor. Segons l'alcalde, la inversió a realitzar és necessària perquè "és la nostra carta de presentació a la persona que arriba amb el tren al nostre municipi, on hi passa molta gent tot l'any". Amb la remodelació "guanyarem funcionalitat i una plaça per gaudir, on els comerços i els restauradors podran treballar amb millors condicions. Guanyarem un espai per a tothom, com ja va passar amb la remodelació de la plaça Espanya".


El model de reurbanització de la nova plaça serà la fase inicial de la remodelació de la resta del passeig marítim, incorporant el carril bici, voreres amples i zones d'aparcament.

Galeria d'imatges

Arxius adjunts