Acte d’homenatge i jornada de portes obertes del nou espai educatiu mestres Pijoan i Cutiller

L’acte d’homenatge i la jornada de portes obertes es realitzarà el 31 de març. La comissió organitzadora està formada per l’ajuntament i exalumnes dels dos mestres.

Les obres per condicionar l’antic edifici del parvulari, i que recentment va acollir l’Institut Pineda, estan a punt de finalitzar. El nou equipament es podrà visitar el proper 31 de març i continuarà tenint un ús educatiu, ja que s’hi traslladarà l’Escola d’Adults Municipal Natura, l’Oficina de Català de l’Ajuntament i el Pla de Transició al Treball (PTT). L’edifici, que es va inaugurar l’any 1971, conservarà l’estructura actual i prendrà el nom dels mestres de les antigues escoles de Pineda Salomó Pijoan i Julià Cutiller.

 

Precisament per recordar als mestres Pijoan i Cutiller, el mateix dia de la jornada de portes obertes de l’equipament anirà lligat a un homenatge a aquestes dues figures de Pineda de Mar. Una comissió formada per l’ajuntament de Pineda i per exalumnes dels dos mestres ha estat treballant durant mesos en aquest acte.

 

 

 

Remodelació de l’edifici i millores a la Plaça Orient

L’edifici de l’antic parvulari s’ha remodelat per encabir-hi 7 aules, un taller magatzem, dos despatxos, una sala per a professors i lavabos adaptats. També s’hi han fet obres per ajustar-se a la normativa d’accessibilitat, s’ha instal·lat una nova climatització i s’han reparat la coberta i la façana. El cost total de l’obra ha estat de 334,638,78€.

 

Paral·lelament a aquestes obres es volen realitzar actuacions de millora a la Plaça d’Orient i a la plaça Riera Llorca, donant resposta així a la petició dels veïns i veïnes per recuperar aquest espai d’ús públic. Les millores que s’han proposat en la primera assemblea participativa han estat, entre altres, la instal·lació de bancs i papereres noves, revisió dels jocs infantils, plantar nous arbres, l’enjardinament de la plaça amb embelliment de l’entorn del pou i integrar-hi la pràctica de bitlles catalanes. També es millorarà l’enllumenat a les dues places. La proposta es validarà a la propera reunió amb els veïns que s’ha convocat dimecres 27 de febrer a les 4 de la tarda a la Sala de Plens de l’ajuntament.

 

La plaça d’Orient, una remodelació provisional pendent de la connexió del carrer Comtal

L’ajuntament de Pineda de Mar ha informat de la provisionalitat de la remodelació de la plaça d’Orient, degut a la connexió del carrer Comtal, actualment interromput per la plaça d’Orient. Aquesta prolongació provocarà la construcció del tram de carrer que creurà l’actual plaça d’Orient (tocant al pati del nou edifici Pijoan i Cutiller). L’ajuntament encarregarà el projecte integral de remodelació de l’entorn que inclourà la realització del nou tram de carrer i també les obres de construcció de la nova plaça, que unirà tant la plaça d’Orient com la plaça Riera Llorca, i comptarà amb nova il·luminació, nous jocs infantils, mobiliari urbà, etc.

 

Galeria d'imatges

Arxius adjunts