Pineda de Mar rep el reconeixement del Banc de Bones Pràctiques dels Govern Locals

Van ser reconeguts els programes Pineda sense fums, la Cursa Jove de Pineda i el Programa de Reducció de Danys en l’Oci Nocturn. L’acte va reunir més de 450 experts i autoritats locals.

Ahir al vespre es va celebrar a Barcelona la conferència sobre innovació democràtica organitzada per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals. Aquesta conferència també va servir per donar reconeixement als municipis que han contribuït a les seves polítiques al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals. Entre els municipis reconeguts es trobava Pineda de Mar. Les pràctiques reconegudes del municipi han estat la campanya de salut Pineda Sense Fums, el Programa de Reducció de Danys en l’Oci Nocturn, i també la Cursa Jove de Pineda.

 

                                                                                 

 


 

L’acte va reunir més de 450 experts i autoritats locals entre els quals destaquen Xavier Cadoret, vicepresident de la Mesa del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa; Roland Ries, alcalde d’Estrasburg; Jutta Gützkow, cap de la Divisió de Bon Govern al Consell d’Europa; i Xavier Amor, president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda de Mar.

 

Les pràctiques reconegudes

 

Pineda sense fums és una campanya de salut comunitària que lluita contra el consum del tabac i les seves conseqüències que arrenca el 2014. Es van realitzar un seguit d’accions (tallers, cursos, agents cívics, formació, marxandatge, caminades populars) per animar a les persones fumadores a deixar-ho i per reduir el nombre de nous fumadors.

 

Per la seva banda Cursa Jove de Pineda de Mar és un projecte que combina l’esport, l’educació i la solidaritat. Vinculada al Pla de Transició al Treball (PTT) el seu interès és vincular l’organització del projecte als joves del PTT, buscant-hi cada any una vessant solidària. La cursa arriba aquest any a la seva quarta edició i ja té fixada la data de la seva celebració el diumenge 31 de març.

 

Per últim el Programa de Reducció de Danys en l’Oci Nocturn és un conjunt d’actuacions aplicades en col·laboració entre els ajuntaments de Pineda, Calella i Tordera. El seu objectiu és reduir els riscos associats al consum abusiu d’alcohol durant les festes majors. En destaca la instal·lació d’una paradeta d’oci nocturn, la formació en dispensació responsable de l’alcohol i la creació d’un curs per formar agents de la salut.

Galeria d'imatges

Arxius adjunts