Més de 150 persones es donen cita a Pineda en el segon Cicle de Passejades per a la Gent Gran

A banda de Pineda, els participants venien des dels municipis de Centelles, La Llagosta i Torrelles de Llobregat. Els participants van realitzar un itinerari de més de 5 quilòmetres des de Can Marqués fins a l’Església de Sant Pere de Riu.

Ahir dimecres 13 de febrer era el dia en què Pineda de Mar acollia el Cicle de Passejades per a la Gent Gran. A aquesta cita hi van participar més de 150 persones provinents dels municipis que formaven del part del grup on es trobava Pineda de Mar: Centelles, La Llagosta i Torrelles de Llobregat.

 

La jornada es va iniciar a les 9.30 quan els diferents participants van arribar a Can Marqués amb autobusos des dels diferents municipis. Seguidament es van traslladar al restaurant Can Pallofa on van poder esmorzar. Al voltant de les 10 va iniciar-se la ruta a peu en direcció a Sant Pere de Riu a través de pistes forestals. El recorregut, de més de 5 quilòmetres, està emmarcat en el Parc Natural del Montnegre i del Corredor. Es tracta d’un itinerari circular amb pendents moderades que neix a l’alçada de Can Marqués, al Passeig d’Hortsavinyà i que finalitza a l’Església de Sant Pere de Riu.

 

 

Durant el tot recorregut els participants van poder conèixer més de la flora i fauna de l’itinerari, així com els costums usos que havien tingut tradicionalment aquests recursos de la zona. Al voltant de la 1 del migdia es va arribar a l’Església de Sant Pere de Riu, on els participants van poder fer uns estiraments en grup i a continuació es va fer una visita guiada a l’edifici. Seguidament es va tenir temps per dinar i cap a les 15.30 els participants es van acomiadar fins a la següent cita al municipi de La Llagosta.

 

Durant tot el camí van estar acompanyats pel Regidor de Cultura, Esport i Salut Santiago Macip i la Regidora de Benestar Social, Gent Gran i Igualtat Pilar Fernández.

 

Cicle de Passejades per a la Gent Gran

 

El Cicle de Passejades per a la Gent gran és una iniciativa impulsada per la Diputació de Barcelona en el que participen 70 municipis de la província. És una activitat enfocada a persones que superen els 60 anys i que estiguin habituades a realitzar activitat física de manera regular. En aquest cicle els municipis s’agrupen en grups de 4 i cada dia un d’ells exerceix d’amfitrió per la resta de participants, dissenyant un itinerari per donar a conèixer els espais naturals i culturals de cada territori.

 

Centelles va acollir el passat 28 de novembre la primera fita d’aquestes passejades. Ara ho ha estat Pineda de Mar. Les properes parades seran en els municipis de La Llagosta (13 de març) i Torrelles de Llobregat (10 d’abril).

Galeria d'imatges

Arxius adjunts