Pineda de Mar commemora el Dia Internacional Contra la Violència vers les Dones

Des de l’Ajuntament de Pineda de Mar i juntament amb entitats i associacions s’han organitzat un seguit d’actes de sensibilització. Els actes centrals de la jornada es celebraran divendres 23 de novembre a Plaça de les Mèlies i Plaça Catalunya.

 

Violència Vers les Dones, una data que serveix per sensibilitzar i denunciar els diferents tipus de violència que pateix la dona pel simple fet del seu gènere. Al voltant d’aquesta data l’Ajuntament de Pineda de Mar juntament amb entitats del municipi ha organitzat un seguit d’actes per fer visible aquesta realitat. 

Els actes centrals del dia contra la violència vers la dona es celebraran divendres 23 de novembre. A les 12 h a Plaça Catalunya es llegirà el Manifest Institucional d’aquesta jornada. A les 14 h, l’Institut Joan Coromines farà la lectura d’un manifest. Tot seguit l’alumnat cantarà un rap contra la violència masclista.

A les 17.30 a la Plaça de les Mèlies tindrà lloc l’acte Plantem esperança on nens i nenes dels Centres Oberts «La Baldufa» i «El Nus» plantaran una planta per cada dona morta per violència masclista durant el 2018. Tot seguit es farà una performance juntament amb l’Associació de Dones Pinedenques. A Plaça Catalunya (18h) es farà un recordatori del manifest i una encesa d’espelmes per recordar a les víctimes de violència masclista.

Per concloure els actes centrals d’aquesta jornada l’Espai Sara Llorens oferirà el concert Veu de dones amb el Duo L’arannà. Tot seguit s’oferirà un refrigeri a càrrec de l’Associació de Dones Pinedenques.

Actes al voltant del 25 de novembre

Paral·lelament s’han organitzat altres activitats per commemorar el dia contra la violència vers la dona. Dijous 22 a les 18 h a l’Espai Jove de la Masia Can Jalpí es realitzarà un taller de prevenció de violències masclistes destinat a joves d’entre 14 i 16 anys. Dijous 29 a les 19 h al Centre Cívic Poblenou es projectarà el curtmetratge «El orden de las  cosas», que tracta les vivències d’una dona que pateix violència masclista.

Podeu consultar el  programa complert en el díptic adjunt.

 

 

Arxius adjunts