El vicepresident Aragonès, el conseller Bargalló i l’alcalde Xavier Amor inauguren l’Institut Pineda

L’acte ha servit per fer públic el compromís de la Generalitat en la construcció de la nova Escola de Poblenou i l’ampliació de l’oferta formativa al mateix institut.

Aquests dimarts s’ha realitzat l’acte d’inauguració de l’Institut Pineda a càrrec del vicepresident de la Generalitat Pere Aragonès, el conseller d’Ensenyament Josep Bargalló i l’alcalde Xavier Amor. Aquest acte s’ha dut a terme després que el vicepresident i el conseller signessin en el Llibre d’Honor a la sala de plens de l’Ajuntament en presència dels regidors del consistori.
 
L’acte que ha tingut lloc a dos quarts de dues de la tarda ha començat amb una visita i explicació tècnica de l’edifici. Tot seguit s’han pogut escoltar els parlaments del vicepresident, conseller i alcalde en el gimnàs del nou institut. Una projecció en vídeo ha posat punt final a l’acte.
 
La inauguració ha servit per fer públic el compromís de la Generalitat en dos aspectes molt importants per a l’educació a Pineda. Per una banda s’ha anunciat que l’Institut Pineda impartirà batxillerat a partir del curs 2020-2021. D’altra banda s’ha obtingut el compromís per a la construcció de la nova Escola de Poblenou. En aquest sentit l’Alcalde de Pineda Xavier Amor ha manifestat que «l’Ajuntament garantirà que la Generalitat disposi dels terrenys per a la construcció de la nova escola». També s’ha mostrat satisfet i convençut de què el treball conjunt entre Generalitat i Ajuntament poden fer possibles aquests compromisos en matèria d’educació.
 
Institut Pineda
 
L’Institut Pineda neix el 2006 i s’ubica en aules provisionals fins al curs passat. El nou edifici de l’institut, situat al carrer Botticelli 6, es va començar a construir l’estiu del 2016 en uns terrenys cedits per l’Ajuntament. El curs passat va entrar en funcionament i en ell s’hi cursen estudis de secundària obligatòria.

Arxius adjunts