Pineda mantindrà la gratuïtat de la targeta resident d’aparcament per a les persones que paguen l’IVTM al municipi

<ul> <li>El Ple de la corporació va aprovar ahir la congelació d’impostos i de taxes per al 2019</li> <li>S’inclouen noves bonificacions per a rendes baixes i i persones jubilades al Complex Municipal Can Xaubet, a l’IBI i a l’IAE</li> </ul>

El Ple Municipal de Pineda de Mar celebrat ahir al vespre va acordar el manteniment de la congelació d’impostos i taxes per a l’any 2019. La voluntat del govern municipal és de no incrementar la pressió fiscal garantint que els ingressos permetin la prestació dels serveis municipals a la ciutadania. En paraules de l’Alcalde Xavier Amor (PSC) «les bones xifres d’estabilitat econòmica i finances sanejades, permeten no pujar la pressió fiscal a la ciutadania». La proposta va tenir el suport del PSC, PP, PsP, PdCat i l’abstenció de C’s, ICV-EUiA i ERC.

 

Manteniment de la gratuïtat de la targeta resident d’aparcament per a les persones que paguen l’impost de circulació al municipi i noves bonificacions a Can Xaubet.

 

Les persones usuàries del complex esportiu Can Xaubet es podran beneficiar de reduccions en la quota del servei. En concret les persones jubilades amb una pensió inferior als 690€ gaudiran d’un descompte del 60% sobre la quota d’adult individual. També comptaran amb aquesta reducció els abonats amb una renda inferior a l’IRSC.

 

Pel que fa al servei d’estacionament regulat s’introdueixen algunes novetats i s’aprova el manteniment de la gratuïtat de la targeta resident per a persones que paguen l’impost municipal de circulació a Pineda (IVTM). A més a més s’oferirà una targeta d’aparcament per discapacitats a persones no residents de Pineda que tinguin un familiar de primer grau amb discapacitat igual o superior al 33% empadronat al municipi, amb un cost de 30€. Es mantenen, de la mateixa manera, la resta d’opcions per obtenir la targeta resident: persones treballadores per compte d’altre a Pineda, persones titulars d’un negoci al municipi i persones empadronades amb un vehicle propietat d’una empresa rènting o leasing.


Bonificació de l’IBI per immobles cedits al lloguer social.


El Ple va aprovar la bonificació del 95% de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) pels habitatges cedits a la borsa municipal de lloguer social. Aquesta bonificació es suma a les ja aprovades en anteriors ordenances fiscals de bonificacions a persones amb dificultats econòmiques i càrregues familiars.

 

Bonificacions per empreses que contractin aturats de llarga durada.


 

Cal destacar la incorporació noves bonificacions de l’Impost d’Activitats Econòmiques. Per un costat les empreses amb pèrdues tindran una bonificació del 50% de l’impost. Per altra banda les que incrementin la plantilla mitjana amb contractes fixos obtindran una bonificació de l’impost de fins a un 30%. A més a més si es contracten aturats de llarga durada podran beneficiar-se d’una bonificació de fins a un 40% en l’impost.

 

Aquestes mesures pretenen incentivar la contractació de treballadors per part de les empreses del municipi, inserint laboralment en un col·lectiu de vulnerable com són les persones aturades de llarga durada.