Pineda inicia la nova regulació dels aparcaments el 23 de juliol

<ul> <li>El pàrquing del carrer “Tribala” s’estrena el 20 de juliol</li> <li>El 23 de juliol s’estrena el pàrquing de “La Mina” i s’inicia la zona verda amb 3400 places d’aparcaments gratuïtes per les persones residents</li> </ul>

Les persones empadronades que paguen l'impost de circulació (IVTM) a Pineda i que encara no han rebut a casa la targeta resident, hauran d'enviar un mail a info@viapunt.cat indicant:

 

  • La matrícula del vehicle
  • I el nom del titular de l'impost de circulació


En 48 hores la podran recollir a la recepció de l'Ajuntament (de dilluns a divendres de 8.30 a 22 h; i els dissabtes de 10 a 15 h).


Qui pot obtenir la targeta resident?

- A. PERSONES QUE PAGUEN L’IMPOST DE BÉNS IMMOBLES (IBI) A PINEDA DE
MAR (NOMÉS HABITATGES)

- B. PERSONES TREBALLADORES PER COMPTE D'ALTRI QUE TREBALLEN A PINEDA DE
MAR

- C. PERSONES TITULARS D’UN NEGOCI A PINEDA DE MAR

- D. PERSONES EMPADRONADES AMB VEHICLE PROPIETAT D’UNA EMPRESA,
RÈNTING, LEASING

 Les persones que compleixen amb aquests casos i volen obtenir la targeta resident, hauran de demanar cita prèvia trucant al 93 767 15 60


Quins documents calen acreditar per obtenir la targeta resident?
A. PERSONES QUE PAGUEN L’IMPOST DE BÉNS IMMOBLES (IBI) A PINEDA DE

MAR (NOMÉS HABITATGES)


Has de portar la següent documentació:

- DNI, Passaport o NIE

- Permís de circulació

- Fitxa tècnica del vehicle

- Justificant del pagament IBI (impost de béns i immobles)

En cas que la persona no consti en el rebut de l’IBI:

- Escriptura de l'habitatge on consti el nom del propietari del vehicle

Preu per any: 30 €


B. PERSONES TREBALLADORES PER COMPTE D'ALTRI QUE TREBALLEN A PINEDA DE MAR


Has de portar la següent documentació:

- DNI, Passaport o NIE

- Permís de circulació

- Fitxa tècnica del vehicle

- Capçalera de l’última nòmina

- Declaració responsable de l’empresa segons Annex 1*

Preu per any: 35 €

C. PERSONES TITULARS D’UN NEGOCI A PINEDA DE MAR


Has de portar la següent documentació:

- DNI, Passaport o NIE

- Permís de circulació

- Fitxa tècnica del vehicle

- Rebut pagament 3 últimes quotes d’autònom

- Rebut pagament de taxes i/o subministraments municipals que
acreditin la titularitat del negoci

En cas que la titularitat sigui d’una persona jurídica, s’ha de presentar:

- Model de l’Annex 2* on hi constin les dades de l’administrador

Preu per any: 35 €


D. PERSONES EMPADRONADES AMB VEHICLE PROPIETAT D’UNA EMPRESA,
RÈNTING, LEASING


Has de portar la següent documentació:

- DNI, Passaport o NIE

- Permís de circulació

- Fitxa tècnica del vehicle

- Certificat d’empadronament

Si el vehicle és propietat d’una empresa a més s’ha de presentar:


- Model de l’Annex 3* on hi constin les dades de l’empresa, del
vehicle i del treballador

Si el vehicle és propietat d’un rènting o leasing a més s’ha d’acreditar:


- El contracte on hi consti la durada, matrícula i el nom de la
persona conductora habitual.

Si el titular del contracte de rènting o del leasing és una empresa s’ha de
presentar:

- Model de l’Annex 3* on hi constin les dades de l’empresa, del vehicle i
del treballador

Preu per any: 35 €


3400 places d'aparcament gratuïtes pels residents a la temporada turística

La prova pilot de la nova regulació, s’ha dut a terme per garantir la rotació de vehicles i per aconseguir dos objectius prioritaris. Per una banda, protegir a les persones residents mitjançant la creació de les zones verdes permanents (on es detecta més afluència de cotxes permanents) i les zones verdes temporals (on hi ha més afluència de cotxes a la temporada d’estiu). Per altra banda, també es pretén incentivar la dinamització de l’activitat comercial i de restauració, és per aquest motiu, que tant les zones verdes com les blaves mantenen la gratuïtat a les hores dels àpats (dinars i sopars), a més, els establiments tindran la possibilitat d’adquirir vals, que permetran al client aparcar de manera gratuïta.

 

El nou mapa contempla 4 zones regulades d’aparcament repartides en tot el municipi:

· Zona verda permanent: zona gratuïta per les persones residents amb distintiu, vigent durant tot l’any (excepte diumenges). Hi haurà 1760 places disponibles.

· Zona verda temporal: gratuïta per les persones residents amb distintiu, vigent els tres mesos d’estiu (excepte diumenges). Hi haurà 1600 places disponibles.

· Zona blava: Les persones residents amb distintiu disposaran de descompte sobre la tarifa ordinària. Aquesta zona no s’amplia i es mantenen les 170 places que hi ha a l’actualitat al centre del municipi.

· Pàrquings zona blava amb possibilitat de llarga durada
(pàrquings de "La Mina" i "Tribala").

 

Els horaris regulats de les zones verdes i blaves és de 9 a 13 h i de 16 a 20 h de dilluns a dissabtes i en els pàrquings del carrer Tribala i de La Mina de 8 a 20 h de dilluns a diumenges en la temporada d’estiu. Els pàrquings de llarga durada, asfaltats

La nova regulació inclou dos pàrquings asfaltats on a banda de l’aparcament puntual estarà permesa la llarga estada amb abonaments diaris:

 

El pàrquing de «Tribala», s’estrenarà el divendres 20 de juliol. La tarifa de la zona blava s’aplicarà de l’1 de maig al 31 d’octubre, de 8 a 20 h, interrompudament, de dilluns a diumenge. Les persones residents amb distintiu podran aparcar pagant 1 € al dia i també tindran descompte sobre la tarifa ordinària de la zona blava. A l’hivern, de l’1 de novembre al 30 d’abril, no s’aplicarà la zona blava. Hi ha 55 places disponibles i comptarà amb zones reservades per persones amb mobilitat reduïda.

 

El pàrquing de la «Mina», s’estrenarà el dilluns 23 de juliol. La tarifa de la zona blava s’aplicarà tot l’any. De l’1 de maig al 31 d’octubre, de 8 a 20 h, interrompudament, de dilluns a diumenge. A l’hivern, de l’1 de novembre al 30 d’abril, l'horari serà de 8 a 13 h i de 16 a 20 h, de dilluns a dissabte. Les persones residents amb distintiu podran aparcar tot l'any pagant 1 € al dia i també tindran descompte sobre la tarifa ordinària de la zona blava. Les persones que no disposen de la targeta resident podran aparcar tot el dia per 6 €. Hi ha 222 places disponibles i comptarà amb zones reservades per persones amb mobilitat reduïda.


Aparcare, una aplicació per pagar amb el mòbil

 

A l’hora de pagar, la persona usuària tindrà la possibilitat de fer-ho des del parquímetre o de manera còmoda des de l’aplicació mòbil Aparcare. Amb aquesta App es podran realitzar pagament des de qualsevol lloc i dispositiu mòbil. Aparcare està disponible tant per Google Play com per App Store i es pot descarregar de manera gratuïta. L’usuari podrà donar-se d’altra a través del seu correu electrònic, per posteriorment introduir el número de la targeta la qual podrà vincular amb diverses matrícules. Aquesta App també permetrà, entre altres, consultar l’històric d’operacions, anul·lar denúncies. Només es pagarà pel temps que necessitis i hi haurà la possibilitat de “desaparcar” amb l’abonament corresponent dels diners que no s’han fet servir. Les operacions seran 100% segures amb certificat Redsys.

 

Amb aquesta nova regulació s’han instal·lat un total de 50 parquímetres, 10 dels quals estan col·locats en les zones blaves i els 40 restants estan repartits per tota la zona verda.

Galeria d'imatges

Arxius adjunts