Pineda inicia la nova regulació dels aparcaments el 23 de juliol

El 23 de juliol s’estrena el pàrquing de “La Mina” i s’inicia la zona verda amb 3400 places d’aparcaments gratuïtes per les persones residents

L’empresa municipal Via a Punt, SL implementarà la nova regulació dels aparcaments del municipi a partir del 23 de juliol, que inclourà l’inici del funcionament de les zones verdes i de l’aparcament de llarga durada ‘La Mina’.

 

 

3400 places d'aparcament gratuïtes pels residents a la temporada turística

La prova pilot de la nova regulació, s’ha dut a terme per garantir la rotació de vehicles i per aconseguir dos objectius prioritaris. Per una banda, protegir a les persones residents mitjançant la creació de les zones verdes permanents (on es detecta més afluència de cotxes permanents) i les zones verdes temporals (on hi ha més afluència de cotxes a la temporada d’estiu). Per altra banda, també es pretén incentivar la dinamització de l’activitat comercial i de restauració, és per aquest motiu, que tant les zones verdes com les blaves mantenen la gratuïtat a les hores dels àpats (dinars i sopars), a més, els establiments tindran la possibilitat d’adquirir vals, que permetran al client aparcar de manera gratuïta.

 

 

El nou mapa contempla 4 zones regulades d’aparcament repartides en tot el municipi:

· Zona verda permanent: zona gratuïta per les persones residents amb distintiu, vigent durant tot l’any (excepte diumenges). Hi haurà 1760 places disponibles.

· Zona verda temporal: gratuïta per les persones residents amb distintiu, vigent els tres mesos d’estiu (excepte diumenges). Hi haurà 1600 places disponibles.

· Zona blava: Les persones residents amb distintiu disposaran de descompte sobre la tarifa ordinària. Aquesta zona no s’amplia i es mantenen les 170 places que hi ha a l’actualitat al centre del municipi.

· Pàrquings zona blava amb possibilitat de llarga durada (pàrquings de "La Mina" i "Tribala").

 

Els horaris regulats de les zones verdes i blaves és de 9 a 13 h i de 16 a 20 h de dilluns a dissabtes i en els pàrquings del carrer Tribala i de La Mina de 8 a 20 h de dilluns a diumenges en la temporada d’estiu.


 

Els pàrquings de llarga durada, asfaltats

La nova regulació inclou dos pàrquings asfaltats on a banda de l’aparcament puntual estarà permesa la llarga estada amb abonaments diaris:

 

El pàrquing de «Tribala», s’estrenarà el divendres 20 de juliol. La tarifa de la zona blava s’aplicarà de l’1 de maig al 31 d’octubre, de 8 a 20 h, interrompudament, de dilluns a diumenge. Les persones residents amb distintiu podran aparcar pagant 1 € al dia i també tindran descompte sobre la tarifa ordinària de la zona blava. A l’hivern, de l’1 de novembre al 30 d’abril, no s’aplicarà la zona blava. Hi ha 55 places disponibles i comptarà amb zones reservades per persones amb mobilitat reduïda.

 

El pàrquing de la «Mina», s’estrenarà el dilluns 23 de juliol. La tarifa de la zona blava s’aplicarà tot l’any. De l’1 de maig al 31 d’octubre, de 8 a 20 h, interrompudament, de dilluns a diumenge. A l’hivern, de l’1 de novembre al 30 d’abril, l'horari serà de 8 a 13 h i de 16 a 20 h, de dilluns a dissabte. Les persones residents amb distintiu podran aparcar tot l'any pagant 1 € al dia i també tindran descompte sobre la tarifa ordinària de la zona blava. Les persones que no disposen de la targeta resident podran aparcar tot el dia per 6 €. Hi ha 222 places disponibles i comptarà amb zones reservades per persones amb mobilitat reduïda.

 

Targetes Resident, gratuïta per les persones que paguen impost de circulació al municipi

L’Ajuntament de Pineda de Mar i Via a Punt ha distribuït distintius gratuïts a totes les persones que paguen l’impost de circulació al municipi (IVTM). La targeta es va enviar per correu a l’adreça postal que constava en el moment de l’alta de l’impost. Les persones que encara no hagin rebut la targeta resident hauran d’enviar un mail a info@viapunt.cat indicant el número de la matrícula del seu vehicle i el nom del titular que consta a l’IVTM i en 48 hores la podran anar a recollir a la recepció de l’Ajuntament.

 

 

També poden adquirir la targeta les persones que paguen l’impost de béns immobles (IBI) a Pineda pagant 30 €; les persones que treballin per compte d’altri, les persones titulars d’un negoci i les persones empadronades a Pineda que disposen un vehicle d’una empresa, rènting o leasing pagant 35 €. En aquests casos s’ha de demanar cita prèvia trucant al 93 767 15 60.

 

 

 

Els avantatges de la Targeta Resident

 

Les persones que disposin de la targeta resident podran aparcar gratuïtament en les zones verdes (permanent i temporals) i gaudir d’un descompte en les zones blaves (30 minuts: 15 cèntims; 1 hora: 60 cèntims; 2 hores: 1,35 €). I aparcar en els pàrquings de zona blava amb possibilitat de llarga durada (del c. Tribala i de la Mina ) per només 1€/dia.

 

Les persones que no disposen de distintiu resident hauran de pagar per aparcar, si s’escau, en les zones verdes (excepte a l’hivern les zones verdes temporals) i blaves (30 minuts: 30 cèntims; 1 hora: 1 €; 2 hores: 2,05 €) amb la possibilitat de deixar el cotxe en el mateix aparcament un màxim de 72 hores. I aparcar en els  pàrquings de zona blava amb possibilitat de llarga durada per 6 € temporada estiu, 3€ temporada hivern (en el cas del pàrquing la Mina).


 

 

Aparcare, una aplicació per pagar amb el mòbil

 

A l’hora de pagar, la persona usuària tindrà la possibilitat de fer-ho des del parquímetre o de manera còmoda des de l’aplicació mòbil Aparcare. Amb aquesta App es podran realitzar pagament des de qualsevol lloc i dispositiu mòbil. Aparcare està disponible tant per Google Play com per App Store i es pot descarregar de manera gratuïta. L’usuari podrà donar-se d’altra a través del seu correu electrònic, per posteriorment introduir el número de la targeta la qual podrà vincular amb diverses matrícules. Aquesta App també permetrà, entre altres, consultar l’històric d’operacions, anul·lar denúncies. Només es pagarà pel temps que necessitis i hi haurà la possibilitat de “desaparcar” amb l’abonament corresponent dels diners que no s’han fet servir. Les operacions seran 100% segures amb certificat Redsys.

 

 

Amb aquesta nova regulació s’han instal·lat un total de 50 parquímetres, 10 dels quals estan col·locats en les zones blaves i els 40 restants estan repartits per tota la zona verda.


Via a Punt, l’empresa municipal que ha re-municipalitzat la zona blava

 

 

A proposta del govern municipal (PSC), el ple del mes de maig de 2017 va aprovar la constitució de Via a Punt, S.L., de capital íntegrament municipal i amb un consell d’administració amb presència de tots els partits polítics amb representació al consistori. L’objectiu de Via a Punt és gestionar el servei de mobilitat i recuperar la gestió re-municipalitzant la zona blava del municipi que fins al moment estava externalitzada a una empresa privada.

Arxius adjunts