El Festival Psycobilly Meeting es celebrarà del 3 al 10 de juliol i torna a la platja dels Pins

<ul> <li><strong>El Psychobilly dóna a conèixer Pineda de Mar a escala internacional i porta a la població visitants de països d'arreu del món</strong></li> </ul>

La 26a Edició del Festival Psychobilly torna a Pineda de Mar del 3 al 10 de juliol. El nostre municipi acull per onzè any consecutiu aquest esdeveniment que enguany es declara d’interès turístic per part del nostre municipi, amb el suport de tots els partits polítics amb representació al consistori. Una de les principals novetats és el canvi d’emplaçament, que aquest any, se celebrarà a la platja dels Pins complint amb el compromís de què el Festival sigui itinerant, per tant, que se celebri en diferents ubicacions del municipi en les diferents edicions.

 

El Festival Psychobilly és l’esdeveniment amb més renom internacional del seu gènere. Aquest fet comporta que el nostre municipi esdevingui l’epicentre internacional, dins d’aquest àmbit, del 3 al 10 de juliol. Els més de 2500 visitants, d’entre 25 i 40 anys que provenen d’arreu del món a Pineda, reverteixen uns beneficis econòmics importants al nostre municipi i es gasten una mitjana de 201,5 € per persona i dia en el sector comercial, restauració i hoteler de Pineda. El festival genera una despesa total superior als 1,5 milions d’euros cada edició segons l’estudi realitzat pel Laboratori de Turisme (LABTurisme) de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona (2016).

Enguany el Festival destaca per un cartell de molt alt nivell, on hi participaran 30 grups musicals internacionals, molt rellevants dins d’aquest estil musical. També es faran actuacions i activitats a la platja de Poblenou i a la sala de festes Magma. L’horari començarà a partir de les 20 h fins a la matinada, depenen del dia i de l’espai. S’instal·laran limitadors de so per reduir les molèsties als veïns i veïnes del nostre municipi.

L’abonament de l’entrada del Festival és de 90 € i l’entrada ordinària diària és  de 30 € o 35 € depenen del dia i del lloc -excepte el dimecres, que valdrà 15 €-, no obstant això, aquest any l’organització ha fixat uns preus especials pels residents de Pineda que vulguin gaudir del festival, amb un descompte que arriba al 70% sobre el preu de l’entrada ordinària. El preu és de 10 €/dia i només s’ha de presentar el DNI o bé, l’empadronament on consti l’adreça de Pineda de Mar.

Les persones assistents al Festival Psycobilly Meeting de Pineda, destaquen cada any l'ambient que es viu durant el festival, però també el destí de platja que significa la ubicació. De Pineda en destaquen el fet que sigui un festival fet en una població petita, si es té en compte, que altres festivals d'aquests tipus es fan a grans ciutats d'Alemanya, o el Japó, entre d'altres.

El dimecres començaran els concerts nocturns a la Platja del Pins, amb una nit dedicada als grups de Psychobilly japonesos. La nit de dissabte té un especial interès amb la participació de la banda americana  Reverend Horton Heat i els internacionalment coneguts Bad Manners, a ritme de ska.

 

Galeria d'imatges

Arxius adjunts