Pineda de Mar estrena dues Vies Braves per a la pràctica de la natació en aigües obertes i el busseig amb tub

<ul> <li>Les Vies Braves són una xarxa pública d’itineraris marins abalisats i destinats a la pràctica d’activitats esportives, lúdiques i pedagògiques</li> <li>Al llarg de l’estiu s’han programat 12 activitats gratuïtes</li> </ul>

 Pineda de Mar compta des d’aquest estiu amb dos itineraris marins senyalitzats, de 0.8 km i 0.5 km, destinats a la pràctica de la natació en aigües obertes i la immersió lleugera o snorkelling. Es tracta de les Vies Braves, un projecte pioner al món que permet promocionar el territori i gaudir explorant el litoral des del mar de forma segura a través d’una xarxa d’itineraris marins paral·lels als camins de ronda de les comarques de Girona i Barcelona.


Les Vies Braves són una xarxa pública d’itineraris marins abalisats i destinats a la pràctica d’activitats esportives, lúdiques i pedagògiques. A partir d’aquest estiu, Pineda de Mar compta amb dues vies: la Via Brava Pins – Pescadors, de 0.5 km i d’una durada d’entre 13 i 22 minuts, i la Via Brava Poblenou – La Riera, de 0.8 km de recorregut, amb una durada d’entre 18 i 16 minuts i dificultat mitja.


Tant a la Platja dels Pins com a la Platja del Poblenou, els usuaris disposaran d’uns plafons informatius amb les característiques de les vies, recomanacions d’ús, seguretat, biodiversitat i característiques del fons marí. Ambdues vies es podran practicar durant la temporada de bany (a partir del mes de juny) i estan destinades als usuaris que vulguin gaudir de l’esport i del mar.

El regidor de Medi Ambient de Pineda de Mar, Jordi Masnou, destaca les diverses vessants del projecte, ja que “es tracta d’un projecte social que permet apropar la nostra gent al mar de manera segura alhora que conservem l’espai marítim; fomentem l’esport i la salut a través de la natació i oferim un producte turístic sostenible que dinamitza l’esport i

posa en valor el nostre litoral”.


El cofundador de les Vies Braves, el nedador extrem Miquel Sunyer explica que “Pineda ja compta amb un extens catàleg d’activitats nàutiques gràcies a la bona feina de l’Estació Nàutica del municipi i l’arribada de les Vies Braves és una oportunitat per ampliar encara aquest ventall, apropant la gent del poble al mar per a gaudir-ne amb seguretat i a través d’un contacte íntim, pell a pell”.


Més d’1 km d’itineraris marins aptes per a tots els nedadors, siguin del nivell que siguin, que acolliran diferents activitats, al llarg de l’estiu, destinades a fomentar la pràctica esportiva i recreativa al mar. A banda de la natació lliure i l’snorkelling, les activitats que s’hi ofereixen inclouen sortides guiades, modalitats de natació no competitives, sessions d’iniciació i perfeccionament de la natació o trobades per a fer operacions de neteja dels fons marins dels itineraris.


A Pineda s’han programat 12 activitats gratuïtes al llarg de l’estiu. La primera de les sessions de Natació guiada a les Vies Braves de Pineda serà el pròxim 27 de juny i el dia 11 de juliol es farà la primera d’snorkelling.

Les persones interessades a participar en aquestes sessions s’han d’inscriure de manera gratuïta i prèviament a la pàgina web de la via de Pineda clicant damunt l’activitat que volen realitzar.


El calendari de les activitats programades a les Vies de Pineda de Mar es pot consultar als enllaços https://viesbraves.com/vies-costa-barcelona/via-brava-pineda-poblenou/ i

https://viesbraves.com/es/vias-costa-barcelona/via-brava-pineda-pins/.

Pineda de Mar gaudeix del servei gratuït whatsapp Vies Braves amb un grup propi. En aquest enllaç hi ha tota la informació d’aquest servei gratuït: http://viesbraves.com/whatsapp-vies-braves/Sobre les Vies Braves


Vies Braves és la primera experiència marítima del món catalogada com a sostenible. Ho certifica el segell Biosphere atorgat per l'Institut de Turisme Responsable, entitat associada a la UNESCO i a l'Organització Mundial de Turisme. Es tracta d’una iniciativa pionera al món que permet promocionar el territori i gaudir explorant el litoral des del mar de forma segura a través d’una xarxa d’itineraris marins paral·lels als camins de ronda de les comarques de Girona i Barcelona.


A la Costa Brava hi ha 14 Vies habilitades a la Costa Brava, que pertanyen als municipis de Portbou, Colera, Llançà, Cadaqués, Pals, Palafrugell, Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa i Lloret de Mar. A Costa Barcelona n’hi ha 10 més entre les Vies de La Baells, Santa Susanna, Calella, Pineda de Mar i Barcelona ciutat.


La majoria dels itineraris estan abalisats de maig a octubre i disposen de panells informatius on es detalla el nom, el mapa topogràfic i les característiques de la via (longitud, amplada, durada, nivell de dificultat...), a més d'indicacions sobre la biodiversitat i les característiques del fons marí. El panell incorpora també recomanacions d'ús i seguretat.

El projecte Vies Braves es va iniciar el 2014 a les comarques de Girona amb deu itineraris en set municipis de la Costa Brava i un a l’interior de la demarcació de Girona.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, el nedador d’aigües obertes i ambaixador de la Costa Brava, Miquel Sunyer, i l’empresa TechnojetSwim, especialitzada en material tècnic d’entrenament aquàtic, impulsen aquesta iniciativa publicoprivada.

A la demarcació de Barcelona, el projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, promotora també de la iniciativa, i dels ajuntaments de Calella, Santa Susanna, Pineda de Mar, Cercs i Vilada, i el Consell Comarcal del Berguedà.


Enllaç a fotografies Vies Braves: https://goo.gl/NwQ4SK

Galeria d'imatges