El ple de l’Ajuntament de Pineda determina 3400 places d'aparcament gratuïtes pels residents a la temporada turística

El ple aprova el mapa de la nova regulació de les noves zones verdes

El ple d’avui celebrat a l’Ajuntament de Pineda de Mar ha aprovat el mapa de la nova regulació dels aparcaments del municipi que gestiona l’empresa pública municipal VIA A PUNT, SL, amb els vots a favor del PSC, PP i C’s i l’abstenció d’ERC, PdCat, Pineda Si Pot i ICV-EuA.

A partir del mes de juliol l’empresa pública VIA A PUNT, SL, empresa pública amb capital íntegre públic de l’Ajuntament de Pineda de Mar, implementarà la nova regulació d’aparcament al nostre municipi amb dos objectius prioritaris. En primer lloc, protegir les persones residents, amb zones verdes (on es detecta més afluència de cotxes permanents) i zones verdes temporals (on hi ha més afluència de cotxes a la temporada d’estiu). El segon objectiu de la nova regulació és incentivar la dinamització de l’activitat comercial i de restauració del municipi. En aquest sentit, s'ha aprovat el manteniment de la gratuïtat a les hores dels àpats (dinars i sopars) tant a la zona blava com a la zona resident (verda) i oferir als establiments la possibilitat d’adquirir bonificacions de descompte (1/2 hores gratuïtes pels clients).

El nou mapa contempla 4 zones regulades d’aparcament repartides en tot el municipi:

 

- Zona verda permanent: zona gratuïta per les persones residents amb distintiu, vigent durant tot l’any (excepte diumenges). Hi haurà 1760 places disponibles.

- Zona verda d’estiu: gratuïta per les persones residents amb distintiu, vigent els tres mesos d’estiu (excepte diumenges). Hi haurà 1600 places disponibles.

- Zona blava: Les persones residents amb distintiu disposaran de descompte sobre la tarifa ordinària. La zona blava s’aplica de 9 a 13 h i de 16 a 20 h, de dilluns a dissabte. Aquesta zona no s’amplia i es mantenen les 170 places que hi ha a l’actualitat al centre del municipi.

- Zona blava de llarga durada (pàrquing de "La Mina" i "Tribala"):

 

Al pàrquing de «Tribala», la tarifa de la zona blava s’aplicararà de l’1 de maig al 31 d’octubre, de 8 a 20h, interrompudament, de dilluns a diumenge. Les persones residents amb distintiu podran aparcar tot l’any pagant 1 € al dia i també tindran descompte sobre la tarifa ordinària de la zona blava. A l’hivern, de l’1 de novembre al 30 d’abril, no s’aplicarà la zona blava.l

Ambdós pàrquings s'estan asfaltant i millorant les condicions d'accessibilitat. En el cas de la Mina hi haurà 222 places disponibles i de 55 en el pàrquing "Tribala". 

- Zones d’aparcaments gratuïts ubicats:

- Avinguda Mediterrani / Passeig Marítim

- Passeig Costa Brava  

- Carrer Garbí  

- Passeig Marítim / Riera de Pineda

- C. Consolat del Mar/zona Tanatori

- Platja Pescadors

- Platja Els Pins

- Platja Zona Nudista

Les zones verdes, gratuïtes per les persones residents

Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar ha afirmat aquest matí a Ràdio Pineda que la targeta resident “serà gratuïta per a les persones residents que paguin l’impost de circulació al municipi i que rebran a casa el seu distintiu, per evitar desplaçaments i facilitar al màxim l’adquisició de la targeta”.

 

 

Com es pot adquirir la targeta “resident”?

 La rebran directament al seu domicili... 

  • Les persones residents que paguin l’impost de circulació (IVTM) al municipi. Rebran al seu domicili la targeta resident de forma gratuïta.

Es pot adquirir a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Pineda de Mar…

  • Les persones que paguen l’IBI (Impost de Béns Immobles) del nostre municipi. En aquest cas la targeta es podrà adquirir per 30 €.  

  • Les persones que treballen a Pineda de Mar per compte pròpia o d’altre.  En aquest cas la targeta es podrà adquirir per 35 €.

  • Les persones empadronades a Pineda que constin en un contracte de vehicle de propietat d’una empresa, renting, leasing o lloguer. En aquest cas la targeta es podrà adquirir per 35 €.

Nova aplicació mòbil per les persones usuàries

El nou sistema incorporarà una nova aplicació mòbil, AparcaE, amb la que es podran realitzar pagaments des de qualsevol dispositiu (mòbils, tablets, etc.), des de qualsevol lloc. L’aplicatiu es pot descarregar des de l’APP STORE i des del GOOGLE PLAY i donar-se d’alta mitjançant un correu electrònic, introduint la matrícula del vostre vehicle i el número de la targeta de crèdit on anirà associat el càrrec. A través de l’aplicatiu la persona usuària podrà escollir el temps que necessitis i accedint al perfil es podrà consultar l’històric d’operacions i anul·lar denúncies. Només es pagarà pel temps que necessitis i hi haurà la possibilitat de “desaparcar” amb l’abonament corresponent dels diners que no s’han fet servir. Les operacions seran 100% segures amb certificat Redsys. 

 

Galeria d'imatges

Arxius adjunts