Pineda de Mar celebra la 20a Fira d'Entitats aquest cap de setmana

· La fira serà la plataforma de difusió de la campanya «El civisme ets tu!, Fica-t’ho al cap!» · Les entitats ompliran d’activitats i tallers la pl. Catalunya, pl. Mèlies i pl. Espanya

Més de 50 entitats i associacions participen aquest cap de setmana a la 20a Fira d'Entitats que se celebra a la plaça de les Mèlies, plaça Catalunya i plaça Espanya, organitzada per l'Ajuntament de Pineda de Mar. Durant tot el cap de setmana, la Fira esdevé una gran mostra del teixit d'associacions culturals, esportives i socials del municipi i s'hi organitzen activitats, degustacions, Gegants, àpats populars, actuacions musicals i de balls, entre altres (veure el programa complet a l'arxiu adjunt).

El dissabte a les 11 h del matí tindrà lloc la foto de família amb totes les entitats participants en la plaça Catalunya. La inauguració de la Fira d'Entitats tindrà lloc a les 11.30 h a l'estand de l'Ajuntament, que aquest any estarà dedicat a la campanya «El civisme ets Tu!, Fica-t'ho al cap!». La Fira d'Entitats s'inaugurarà amb la presència de l'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor i la Flora Haddock , vídua del mestre Lluís Carretero, que farà entrega a l'ajuntament de Pineda de Mar de l'Estandard, de la desapareguda oral Orfeo Monteverdi.

La Fira pretén dinamitzar i estimular totes les entitats del municipi, fent participar el conjunt de la ciutadania de les activitats organitzades per les associacions locals. La Fira posa a l'abast de les entitats de la població, la possibilitat d'intercanvi d'informació i contacte per tal de donar a conèixer les activitats i projectes que realitzen, a més d'obrir-se a noves propostes de treball transversal entre elles. La Fira d'Entitats també és un bon aparador per a la captació de nous socis i col·laboradors.

El dissabte 26 a les 20.30 h, tindrà lloc la presentació de la nova figura de foc de les Forces Infernals de Poblenou, que enguany celebren el seu trentè aniversari. Aquest acte anirà precedit per una actuació dels Diabolus Musicae, una Carretillada de Diables i el ball del Drac. Després de l'acte de presentació es farà una crema conjunta de Drac i diables amb la nova figura. Durant tota la fira al seu estand es podrà apadrinar una "carretilla" i pinta dracs i diables. I el diumenge, a les 11 h, els petits Musicae ens oferiran una batucada.

L'Espai Cuina de la fira (pl. Mèlies), acollirà el dissabte a les 14 h, la Botifarrada Popular a càrrec de totes les Associacions de Veïns i veïnes del municipi. El preu del tiquet és de 6 euros (inclou beguda i postres). Com ja és habitual, a les 18 h del mateix dissabte, la Xarxa d'Iniciatives Pinedenques (XIP) oferiran la Musclada Popular. I Diumenge, a les 14 h, el Xip, repetiran oferint el dinar de germanor amb una Fideuà, on a partir de les 15 h, l'Hugo&Arnau, tancaran el programa de la fira amb un concert de Folk&Rock.


La campanya "El civisme ets tu", eix temàtic de la Fira

Aquest any la fira serà l'escenari de difusió de la Campanya "El Civisme Ets tu!". Durant el cap de setmana, a l'estand de l'Ajuntament es repartiran packs de brossa orgànica, la targeta descompte per a l'ús de la deixalleria, i el pack (dispensador de bosses i ampolla) gratuït per a les persones propietàries dels gossos censats. A més, l'Ajuntament, ha programat diversos tallers enfocats al reciclatge.

Coincidint amb la Fira, es presenta una nova campanya de sensibilització cívica, emmarcada a "El civisme ets tu" que se centra a explicar la diferència entre els grafitis, que formen part de l'art urbà, i les firmes o tags, que embruten el paisatge urbà. L'ajuntament de Pineda de Mar enceta un nou programa pensat per als artistes grafiters que reivindiquen espais per expressar-se mentre recorda que els tags "no són art" i que es pot sancionar les persones que els realitzen.

En aquest sentit, el dissabte s'inauguraran tres nous espais reservats per a grafitis, que s'han subdividit en espais delimitats per a la pràctica de la pintura amb la tècnica de l'esprai. Aquests estan representats per una P!, que simbolitza "espai disponible per a grafiters" i estan situats a l'interior dels passos soterranis de davant de Can Jalpí, de la Base Nàutica i del Complex Municipal Esportiu Can Xaubet. Cada un d'aquests espais tindran una temàtica marcada, la qual, defineix el seu entorn (Oci i joves, Estiu i Platja i Esports, respectivament).

Especial Ràdio Pineda


Enguany Ràdio Pineda deixa l'estudi de ràdio per la plaça de les Mèlies, on tots els treballadors i col·laboradors emetran programes especials en directe durant tot el cap de setmana.

El tret de sortida el dóna en Pep Basart amb el programa «Obrim la Fira» de 10 a 13 h, en Jordi Pérez ens informarà del temps de les 13 a 13.15 h. La Maria Josep Hernàndez agafarà el relleu amb «l'És Migdia». Carles Gardeta tancarà el matí amb el programa de «Jazz...Migdia». A les 17 h, l'Otmar Schuster obrirà la tarda amb el «Megatop 50» i a les 20h en Ricard Ubach des de l'escenari de Can Comas, punxarà música dels anys 80 i 90 amb el programa «We Love Disco».
Diumenge, l'Olga Diéguez obrirà el matinal de ràdio amb el programa «Dit i Fet» de 10 a 13 h, i en Rafa Soriano, amb el programa esportiu «Minut 30» finalitzarà l'especial Fira d'Entitats.

Arxius adjunts