Les activitats lúdiques, esportives i culturals també es poden receptar des de l'ambulatori

L’objectiu és disminuir el risc d’aïllament social

 Les activitats lúdiques, esportives i culturals també es poden receptar des de l'ambulatori. Es tracta del programa de Prescripció Social, inclòs en el projecte "la Salut Som Tots", un procés a través del qual un professional sanitari i un pacient identifiquen junts el tipus d’activitats que poden ser beneficioses per afrontar un problema de salut. Així doncs, participar en classes d’art, de cuina, de dansa o anar a clubs de lectura, són alguns dels exemples que els professionals podran receptar, gràcies a les propostes d’entintats ofertes al programa.

La Prescripció social té com a objectiu disminuir el risc d’aïllament social, millorar-ne la salut mental i la qualitat de vida mitjançant la participació en activitats del seu entorn local.

Aquest dimecres s'ha celebrat a Pineda de Mar una jornada de formació dedicada a la Prescripció Social, oberta al personal sanitari, tècnics municipals, farmàcies i entitats amb l’objectiu de formar i compartir la informació necessària per receptar des de la consulta, dissenyar un protocol d’actuació per la derivació i treballar coordinadament amb l’Ajuntament i les entitats participants.

                                    

En la jornada, que ha obert la primera tinent d'alcalde, Carme Aragonès, han participat l'Equip d’Atenció Primària de Pineda, les Àrees de Benestar Social i Salut de l'Ajuntament, l'Agència de Salut Pública de Catalunya, les farmàcies i les entitats municipals de caràcter social i cultural. S'ha donat a conèixer què és la prescripció social, quina és l’evidència arreu d’Europa, com es desenvoluparà i quin paper tindran cadascun dels diferents actors implicats. S'ha dut a terme a L'Auditori de Pineda.

Podeu consultar el programa complet del projecte «la Salut Som Tots» al pdf adjunt.

Arxius adjunts