Pineda dóna el tret de sortida a la nova campanya comunitària de Salut «La Salut Som Tots»

-La campanya està impulsada per l’Ajuntament de Pineda de Mar, l’Àrea Bàsica de Salut, farmàcies i l’Agència de Salut Pública de Catalunya

 L’Ajuntament de Pineda de Mar, l’Àrea Bàsica de Salut (ABS), les farmàcies i l’Agència de Salut Pública de Catalunya han engegat la nova campanya comunitària de Salut sota el lema «La Salut Som tots».


La campanya té com a objectiu sensibilitzar i promoure la salut, entenent aquesta com el benestar físic, mental i social dels nostres veïns i veïnes en l'àmbit comunitari. Per això, s’han organitzat diverses activitats, estructurades en cinc projectes principals: Dia Mundial de la Salut; Prescripció Social o Recomanació d’actius; Petits lectors; la setmana de la Gent Gran i Pineda sense Fums 2018.


La Salut Som Tots, és una campanya intensiva de salut, enfocada per arribar a tots els col·lectius, des dels infants de 0 a 3 anys fins a la gent gran, mitjançant diferents tipus d’accions, que van des de les formacions i tallers fins a caminades o activitats d’oci. La data de finalització és el 31 de maig, coincidint amb el Dia Mundial sense Fum. No obstant això, es preveu que les diverses actuacions tindran continuïtat per la seva pròpia naturalesa.


Les campanyes comunitàries suposen una suma d’esforços de diverses àrees professionals, per tal de millorar la salut, el benestar de la comunitat i de reduir les desigualtats socials amb la participació ciutadana. El nostre municipi fa molt de temps que treballa en aquesta línia (COMSalut).


La Salut es mesura més per la qualitat de vida de les persones i de les comunitats que per l’abast dels serveis sanitaris, perquè els estils i les condicions de vida dels éssers humans tenen molta influència sobre la salut de cadascú, com també la tenen els entorns on treballen, resideixen i s'esbargeixen. Sense oblidar-nos de la salut que ens proporciona treballar plegats en projectes comuns, fomentar la solidaritat i la corresponsabilitat i esdevenir més autònoms i menys dependents. Podeu consultar el programa complet en el document adjunt.

Arxius adjunts