Pineda de Mar engega la campanya de conscienciació per a la recollida selectiva de fracció orgànica

<ul> <li>Del 23 al 28 de març s’instal·laran diversos punts informatius a diverses zones del municipi facilitant la informació i el "Kit orgànica"</li> <li>El dissabte 21 d'abril se celebrarà a la plaça de les Mèlies la Festa de l'Orgànica</li> </ul>

 L’Ajuntament de Pineda de Mar engega la campanya de"Jo Reciclo Orgànica", és per aquest motiu que des del 23 fins al 28 de març podreu adquirir el kit orgànica a les diverses zones establertes. El kit estarà compost per un bujol, bosses compostables i un imant.  A més, es faran visites concertades a grans productors del municipi durant els mesos de març i d’abril per proporcionar-los la guia del reciclatge de la fracció orgànica (adjunt al final de la notícia) i conscienciar-los de la importància del reciclatge del FORM.

Repartiment de kits d’orgànica

23 de març

Zona Mar: al costat de l’estació. De 10 14 h.

Zona Centre: plaça Mèlies. De 16 a 20 h.


24 de març

Zona del Carme: plaça del Carme. De 10 14 h.

Zona de les Creus: plaça de les Creus. De 16 a 20 h.


25 de març

Zona Urbanitzacions Pinemar i Can Cornet: plaça Pau Casals. De 10 14 h.

Zona Urbanitzacions Sant Feliu, Santa Anna, Can Moré, Montesol i la zona industrial: plaça Can Moré. De 16 a 20 h.


28 de març

Zona Poblenou + Taurus: plaça del Pilar. De 10 14 h.


El dissabte 21 d'abril, a la plaça de les Mèlies, de 10 a 14 h, se celebrarà la Festa de l'Orgànica. On es podrà adquirir el kit d'orgànica conjuntament amb el manual divulgatiu, gaudir d'un aperitiu de fruites de la temporada amb beguda. Hi haurà tallers de manualitats pels infants relacionats amb el FORM i se sortejarà un hort urbà i un joc de taula. Durant el transcurs de la festa estarà amenitzada per un d'animació.


Què és el FORM?

Són les restes de menjar i restes vegetals de mida petita que es recullen selectivament. FORM és l’acrònim de Fracció Orgànica dels Residus Municipals. Aquestes restes orgàniques són fàcilment degradables i per això és necessari que aquesta fracció es reculli i gestioni separada, i ràpidament per tal d’evitar la generació de lixiviats i males olors.


Quins residus són considerats FORM?

- Restes de fruita i verdura

- Restes de carn i peix, ossos i espines

- Restes de menjar i menjar en mal estat.

- Closques d’ou i pellofes i closques de fruits secs

- Restes de pa

- Marró de cafè i restes d’infusions

- Taps de suro, serradures, virostes i encenalls de fustes naturals, excrements d’animals domèstics sense llits ni sorres absorbents, escuradents i palets de gelat, de menjar xinès o de fer pinxos...

- Paper de cuina, tovallons bruts i mocadors de paper

- Rams de flors pansits, flors i fulles seques, males herbes, gespa, petites branques d’esporga, fullaraca


No s’hi pot llençar cap residu no biodegradable, burilles de cigarreta, pols d’escombrar, bolquers ni compreses. A més de tots aquells materials que ja es recullen selectivament a través d’altres contenidors de vorera/sistemes de recollida selectiva.

Arxius adjunts