L'Ajuntament de Pineda de Mar i els alumnes del Pla de Transició al Treball impulsen la 3a Cursa Jove

Els diners recaptats amb les inscripcions es destinaran íntegrament a l’Obra Social Sant Joan de Déu La cursa es celebrarà el diumenge 11 de març

L'Ajuntament de Pineda de Mar organitza la 3a Cursa Jove, que l'any passat va aplegar més de 200 corredors, es realitzarà el diumenge 11 de març a partir de les 10.00h del matí a la Platja dels Pins, amb dues opcions de recorregut de 5 i 10 quilòmetres que transcorreran també per la Platja dels Pescadors i per la Platja de les Dunes de Santa Susanna.
L'inscripció anticipada per participar té un cost de 3 euros (si ja es disposa de xip) i de 5 euros (amb xip de lloguer), que es destinaran íntegrament a l’Obra Social Sant Joan de Déu. Les inscripcions es poden realitzar on-line a través de www.gesport.cat.
Com a element singular, aquesta cursa està impulsada amb la implicació directa dels alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT) de Pineda de Mar, que tenen participació activa en totes les fases prèvies de l'organització i donaran suport a la logística necessària per la celebració de l'activitat. Des del punt de vista educatiu, l'objectiu de la cursa és el de millorar la capacitat d'organització, l'autoestima i els hàbits saludables dels alumnes, donant-los protagonisme i motivació a través del foment dels valors que van associats a l'organització d'un esdeveniment i a la pràctica esportiva, l'ètica i el civisme.
El PFI-PTT és un programa de formació inicial per a l'inserció laboral de joves d'entre 16 i 21 anys que hagin deixat l'ESO sense obtenir el títol, organitzat per l'Ajuntament de Pineda de Mar i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. En el cas de Pineda de Mar, compta amb dues modalitats, una d'auxiliar en muntatges d'instal·lacions elèctriques, aigua i gas; i una altra d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic. Els alumnes reben una formació general i professionalitzadora, i també realitzen pràctiques en empreses i comerços de Pineda i voltants. Des que es va posar en marxa a l'any 1998, s'ha format a uns 30 alumnes cada curs, aproximadament. Actualment, el PFI-PTT està ubicat a les instal·lacions municipals del C/ Riera, 31.
En aquest projecte hi col·laboren de manera transversal diverses regidories de l'Ajuntament com són Joventut, Esports, Educació i Salut. A més, es compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santa Susanna i de l'empresa "Gesport", especialitzada en gestió esportiva.

Arxius adjunts