El ple municipal aprova el projecte de reforma de l’edifici que acollirà l’espai educatiu Pijoan i Cutiller

L'espai educatiu acollirà l’Escola d’Adults, el Servei de normalització Lingüística (CPNL) i el programa del Pla de Transició al Trebal

El dilluns, 18 de desembre, es va aprovar al ple municipal el projecte de reforma de l’edifici situat a la plaça d’Orient número 9 que esdevindrà un espai integral educatiu que acollirà l’Escola d’Adults, el Servei de normalització Lingüística (CPNL) i el programa del Pla de Transició al Treball.


L’edifici es va construir en l'any 1971 per l'arquitecte Lino Monge Serrra i es va inaugurar acollint la llar d’infants. Posteriorment va ser l'escola Aloc i els últims 10 anys va albergar l'institut IES Pineda fins a la construcció del nou edifici que es va estrenar aquest curs 2017-2018.


La reforma de l'edifici té com a objectiu la millora d'accessibilitat i l'adequació als espais i de les seves instal·lacions. La remodelació no variarà la seva composició general exterior, ni la fesonomia, ni la seva estructura. Encara que durant tots aquests anys s'han anat fent petits treballs de manteniment, s'hauran de fer diversos arranjaments a les esquerdes, humitats i fissures produïdes en la façana exterior així com una part del paviment. Les instal·lacions elèctriques i de gas se substituiran per una nova instal·lació climatitzada.


L’edifici, de planta baixa, consta de 742,09 m2, encara que, la superfície construïda és de 662,60 m2 i la superfície útil 527,30m2. L’Espai educatiu s’anomenarà Pijoan i Cutiller en homenatge a Julià Cutiller i Creus i Salomó Pijoan i Sala mestres de l’Escola Pública del nostre municipi. Disposarà de 7 aules polivalents una d’elles amb Biblioteca i amb aula d’informàtica, un taller amb magatzem, una sala de professors, dos despatxos, dos lavabos, un lavabo adaptat i una sala de màquines.


L’arquitecte del projecte de reforma d’aquest espai és la Mª Mercè Pou Navarro i es calcula que tindrà un cost de 396.023,21€.