Pineda de Mar commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la violència envers les dones

L’Ajuntament de Pineda de Mar il·lumina la seva façana de color lila fins el diumenge 26 de novembre

Pineda de Mar commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació 

 de la violència envers les dones amb un extens programa d’activitats amb l’objectiu de sensibilitzar i informar sobre aquesta realitat.

En l'àmbit educatiu, els infants dels Centres Oberts i l'Espai Jove organitzen una exposició d’imatges, missatges i murals per denunciar la violència envers les dones i per promoure el respecte entre iguals. Aquesta exposició es podrà visitar fins al 20 de novembre i s’adreça a joves de 12 a 16 anys. El Cercle Artístic de Pineda també oferirà una mostra de l’obra artística del taller “Pintades d’amor” fins al 26 de novembre a la Biblioteca Manuel Serra i Moret i l’Associació de Dones Pinedenques farà una penjada del símbol de la dona elaborat per les alumnes del taller de patchwork sota l’eslògan “Cosint ferides” a la façana de Can Comas (Pl. Catalunya, 3). Entre les activitats, destaca l’entrevista a Ràdio Pineda per donar a conèixer el servei jurídic i el servei psicològic que l'Ajuntament ofereix al Centre Anna Bachs del C/ Barcelona. Aquest servei és gratuït i es pot demanar hora els dimarts i dijous a la tarda al 93 767 18 43.
Amb el lema “Una imatge per a l’eliminació de la violència envers les dones” s’inicia avui la campanya a les xarxes socials que consisteix en publicar una fotografia que simbolitzi el rebuig a aquest tipus de violència amb el hashtag #Pinedadiuprou.
Divendres, dia 24 de novembre, es faran els actes centrals del Dia Internacional per a l'Eliminació de la violència envers les dones, amb la lectura del manifest a les 12 del migdia a la Pl. Catalunya. A les 18 h es farà una encesa d'espelmes i el concert gratuït “Una dona, una cançó” amb Maria Muñoz a la Fundació Tharrats a Can Comas. Els actes estan organitzats per l'Ajuntament de Pineda amb la col·laboració de l'Associació de Dones Pinedenques, l'Espai Jove, el Cercle Artístic, els Centres Oberts El Nus i la Baldufa, la Biblioteca Serra i Moret i Ràdio Pineda.
Pineda de Mar també se suma enguany a l’acció ciutadana de caràcter mundial “Sabates vermelles”, basada en la campanya ideada per l’artista mexicana Elina Chauvet, consistent en exposar sabates vermelles que simbolitzen la sang de les dones que han estat assassinades per violència de gènere. L’exposició de sabates es podrà visitar del divendres 24 al diumenge 26 de novembre al pati de l’Espai Sara Llorens (plaça de les Mèlies).
L’Ajuntament de Pineda de Mar il·luminarà la seva façana de color lila des d’avui mateix i fins al diumenge 26 de novembre per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la violència envers les dones.
 

Galeria d'imatges

Arxius adjunts