Guia per a pares i mares d’alumnes de secundària

El Programa Intermunicipal de Drogodependències de Calella, Pineda i Tordera i la Unitat d'Atenció a les Drogues de Calella, presenten la Guia per Pares i Mares de Secundària.

 El projecte de la Guia de Pares neix a partir de la inquietud que tant des del Programa com des de la Unitat d'Atenció a les Drogues (UAD)  teníem per poder arribar els pares. Sovint veiem que moltes de les conductes de risc que presenten alguns joves són la resposta a dinàmiques familiars poc saludables o, dit al revés, que amb una correcta funció familiar dotem els nostres fills de factors de protecció davant de conductes de risc com per exemple el consum de drogues. Aquesta guia pretén orientar els pares en aquesta promoció de la salut amb els seus fills.

La guia es presenta en un llibret de 12 planes i s'estructura en quatre apartats: Una breu presentació on donem dades generals; un segon apartat contextualitzant les característiques del jove adolescent; un tercer on definim quins són els factors de protecció i com els podem fomentar; i per últim, què podem fer si així i tot el nostre fill consumeix.


La redacció i el disseny a estat a càrrec de la coordinadora del Programa Intermunicipal de Drogodependències i de l'Educadora de la UAD i les il·lustracions de Marina Farran Rafecas.

Aquest curs 2017-18 s'ha repartit a totes les famílies amb fills de 1r a 4t d'ESO dels nou centres de secundària de Calella, Pineda i Tordera.


L'acte de presentació va tenir lloc el dimarts dia 7 de novembre a les 12h a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Calella. Hi van assistir els regidors dels tres municipis que comparteixen el Programa Intermunicipal: Àngel Pous, regidor d'Atenció Social i Serveis a la Persona de l'Ajuntament de Tordera; Santiago Macip, Regidor de Salut Pública de l'Ajuntament de Pineda de Mar i Margarita Valls, regidora de Salut de l'Ajuntament de Calella. Va acompanyar la presentació Clara Rives, Educadora de la UAD i Mar Latorre coordinadora del PiD.

Arxius adjunts