L’Institut Joan Coromines rep una desena d’estudiants europeus en el marc del programa internacional Erasmus +

<ul> <li>Les activitats del programa inclouen visites a empreses de Pineda i a l’Ajuntament</li> <li>Hi participen Suècia, Finlàndia, Estònia, Alemanya i Espanya</li> </ul>

Una desena d’estudiants de 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat provinents de Suècia, Finlàndia, Estònia, Alemanya, han arribat aquesta setmana a Pineda de Mar, acollits per l’institut públic Joan Coromines de Pineda de Mar en el marc del programa europeu Erasmus + en què participa aquest centre. Des de dimarts i fins dissabte, hauran participat en més duna vintena d’activitats que, tal com preveu el programa, tenen per objectiu que els estudiants aprofundeixin en el coneixement de la cultura europea i que puguin així millorar les seves capacitats educatives i les oportunitats laborals. 24 estudiants de l’Institut Joan Coromines participen en aquest programa que els brinda l’oportunitat de fer estades en centres de secundària dels països participants i viure una experiència similar a la que viuen aquests dies aquests ciutadans europeus a Pineda.

Han fet pràctiques, xerrades i tallers i han visitat la ciutat, l’Oficina de Turisme i empreses de Pineda on, com a pràctica, han hagut de formular entrevistes als caps de personal o directors per tal de conèixer quins serien els requisits i les condicions per treballar-hi. Les han fet a restaurants, botigues, bars, hotels i supermercats, entre d’altres. L’objectiu és que vegin quines possibilitats de trobar feina hi ha al municipi. També han participat en activitats de coneixença de la nostra cultura i tradicions.

Erasmus + és un programa de la Comissió Europea per educació, formació, joventut i esport vigent des del 2014. Es tracta d’una estratègia coordinada per al creixement i l’ocupació, en què l’educació i la formació es consideren claus per al desenvolupament potencial personal, l’adquisició de noves habilitats i l’increment de les perspectives laborals.

Arxius adjunts