Pineda de Mar aposta per la millora de l’èxit escolar

El ‘Pla a favor de l’èxit escolar’ determinarà les actuacions a realitzar els propers anys

“La millora de l’èxit escolar, és un dels objectius prioritaris del govern municipal de Pineda de Mar”. Així ho ha afirmat l’alcalde Xavier Amor al darrer Consell Escolar Municipal que ha tingut lloc aquesta tarda a la sala de plens del consistori, davant dels representants de la comunitat educativa del municipi. L’alcalde ha afegit a més que “la millora de l’èxit escolar incrementa exponencialment les oportunitats de l’alumnat perquè permet la seva continuïtat en els ensenyaments postobligatoris”.

El govern municipal ha anunciat que vol aprovar un Pla a favor de l’èxit escolar amb tots els agents que hi intervenen per a millorar els resultats acadèmics, la continuïtat dels estudis postobligatoris i la reducció de l’abandonament escolar prematur amb l’objectiu de promoure una ciutat més inclusiva i equitativa que ofereixi més oportunitats educatives a tots els infants i joves del municipi.

En una primera fase, l’Ajuntament ha encarregat un projecte d’anàlisi de les necessitats educatives i un mapeig dels serveis i programes educatius existents. La idea és elaborar una diagnosi sobre les necessitats educatives del municipi en tots els nivells educatius, avaluar les polítiques educatives que s’estan portant a terme i elaborar propostes de millora per tal d’incrementar les oportunitats educatives dels infants i joves. El treball es desenvoluparà entre setembre de 2017 i maig de 2018, el portaran a terme experts en la matèria de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’estudi tindrà un cost total de 19.393,68 euros.

A partir del curs 2018-2019 es podrà començar a implementar les mesures i les actuacions prioritàries que es determinin al ‘Pla a favor de l’èxit escolar’. Aquest projecte s’emmarca en el Pla d’Actuació Municipal 2015-2019 de l’Ajuntament de Pineda de Mar, en matèria d’educació, on s’inclou com a objectiu l’impuls del projecte educatiu del municipi i la millora de l’èxit escolar.

En el Consell Escolar s’ha aprovat també avui el calendari escolar corresponent al curs 2017/2018 on es determinen els dies de lliure disposició del curs 2017-2018 que seran el 13 d’octubre i el 7 de desembre de 2017 i el 12 de febrer, 30 d’abril i 21 de maig de 2018.