Pineda de Mar se suma al Dia Mundial sense tabac

Alba Vargas (Escola Aloc) guanyadora del concurs del cartell d'enguany

Pineda de Mar ha celebrat la XVIII edició de la Setmana Sense Fum amb el lema “menys fumar i més caminar” que ha finalitzat avui coincidint amb la commemoració del Dia Mundial Sense Tabac. Durant aquesta darrera setmana han tingut lloc diverses activitats, organitzades des de la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Pineda, amb l’objectiu de sensibilitzar la població dels riscos del tabac.

S’han organitzat xerrades, exposicions, tallers i un concurs per triar el cartell d’aquest any, amb col·laboració de la Associació Espanyola Contra el Càncer a Pineda de Mar i la Biblioteca Manuel Serra i Moret. 


Novena edició del concurs de cartells

«Trio no fumar perquè jo controlo els fils de la meva vida». Aquest és el lema del cartell guanyador del concurs que per novè any consecutiu ha organitzat l'Ajuntament de Pineda. La guanyadora ha estat Alba Vargas, de 6è de Primària de l'Escola Aloc, que ha rebut aquest matí el premi de mans del regidor de Salut de l'Ajuntament de Pineda, Santiago Macip. El cartell s'ha editat en format DIN A 3 i també l'Ajuntament ha editat una postal que es distribueix aquesta setmana entre tots els nens i nenes de 6è de les escoles de primària.

 

El tabac, primera causa de pèrdua de salut


El tabac continua essent la primera causa de pèrdua de salut i de mortalitat prematura i evitable. És un dels factors de risc més importants de les principals malalties cardiovasculars i respiratòries cròniques, així com d'un nombre important de càncers. 


A Catalunya la prevalença del consum de tabac en la població de 15 anys i més és del 25,7% , més elevada en els homes (31%) que en les dones (20%). El 23,7% de la població és fumadora diària. En relació a l'exposició al fum ambiental, el 17% de la població de menys de 15 anys conviu amb alguna persona que fuma dins la llar.

Arxius adjunts