Pineda de Mar celebra la Fira de la Gent Gran els dies 19 i 20 de maig

Els actes centrals tindran lloc el divendres 19 i el dissabte 20 a la Plaça de les Mèlies

Els propers divendres 19 i dissabte 20 de maig, la Plaça de les Mèlies acollirà els actes centrals de la Fira de la Gent Gran de Pineda de Mar. L’objectiu d’aquest esdeveniment és obrir un clima de reflexió sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment de la població, i mostrar les possibilitats de vetllar per una vellesa digna i segura. L’alcalde, Xavier Amor, explica que “és una oportunitat per conscienciar la societat sobre la realitat de la gent gran de Pineda i promocionar l’envelliment actiu” així com també “ exposar els desafiaments i problemes que afronta la gent gran del nostre municipi”. 

 

La Fira s’inaugurarà oficialment el divendres a les 11h del matí a la Plaça de les Mèlies, en el marc d’una trobada de les Residències, els Centres de Dia i el Servei d’Atenció Domiciliària de Pineda de Mar. A la tarda a la Plaça hi haurà jocs d’habilitats, Bingo, teatre i sessió de gimnàstica suau; i Can Comas acollirà dues xerrades sobre la presa de decisions i sobre el bon ús de medicaments per part de la gent gran. Tancarà la jornada l’obra de teatre Manantial de Historias a les 22:30h a l’Auditori. I el dissabte, al matí a la Plaça de les Mèlies hi haurà taller de llanoteràpia, ball en línia i playback; i a la tarda, un taller terapèutic amb gossos, receptes de la iaia amb premis i ball de fi de festa. Can Comas acollirà dissabte al matí una xerrada sobre l’exercici físic, i a la tarda una altra sobre habitatge i garantia energètica. 

 

Entre el 15 i el 27 de maig hi haurà més activitats a l’entorn de la gent gran. Xerrades, tallers i jocs de memòria i una sortida per conèixer les aus de l’entorn. D’altra banda, a la Biblioteca M. Serra i Moret s’hi imparteix el taller Viure l’envelliment d’una altra manera adreçat a persones majors de 65 anys, tots els primers dimarts de mes des del 4 d’abril  fins al 5 de setembre.

 

A banda de l’Ajuntament a través de la regidoria de Benestar Social, Gent Gran i Igualtat, i la d’Habitatge i Garantia Energètica, participen en l’organització de diversos actes i xerrades de la Fira les Residències, els Centres Oberts i Casals d’Avis de Pineda, Càritas Santa Maria, l’ABS de Pineda, Ràdio Pineda, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i la Fundació Ser.Gi; i col·laboren en alguns actes Kanstak Educació Canina i l’equip del Complex Esportiu Municipal de Can Xaubet.

 

La Fira de la Gent Gran pretén promoure la col·laboració entre entitats i diversos agents a la zona.  En aquest sentit, associacions, institucions i tots els ciutadans i ciutadanes a Pineda de Mar i rodalies estan convidats a adherir-se a aquesta celebració.


 

 

 

Arxius adjunts