La Mostra Nacional de Teatre Amateur es complementa amb noves activitats paral·leles

La 15a edició de la MNTA comptarà amb la participació de l'actor i director Àlex Casanovas 

 La Mostra Nacional de Teatre Amateur, que enguany arriba a la 15a edició, portarà a la localitat de Pineda de Mar durant els dies 28, 29 i 30 d’abril i 1 de maig, més d’una setantena d’obres de teatre diferents formats i gèneres teatrals, d’entitats i agrupacions amateurs de Catalunya i d’altres punts geogràfics: Madrid, País Valencià (Ayora i Traiguera) i França (Aucamville).

 
Paral·lelament a la programació teatral, durant els quatre dies del certamen la Mostra es complementa amb diferents activitats que complementaran l’oferta de teatre amateur, adreçades a les companyies teatrals participants i al públic en general.
 
Una d’aquestes activitats paral·leles serà la celebració del IV Consell de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC), el pròxim dissabte 29 d’abril a les 10 hores a Can Comas. La XTAC està integrada per 32 entitats amb 35 teatres repartits per tot el país i creada per la Federació d’Ateneus de Catalunya, que té com a objectiu analitzar, debatre i promoure noves formes de treball entre els seus membres i millorar la gestió de la programació teatral.
A més, el mateix dissabte 29 d’abril de 10 a 14 hores, la plaça de Catalunya i el Centre Cívic Poblenou acolliran una fira d’intercanvi d’obres i textos teatrals entre les diferents agrupacions teatrals que participaran durant l’edició d’enguany.
El conjunt d’activitats paral·leles de la Mostra es completa amb la celebració d’una xerrada a càrrec d’Àlex Casanovas, actor de teatre i president de l’Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya, que porta per títol “Teatre Amateur, Teatre Professional”el diumenge 30 d’abril a les 11 hores a l’Auditori Can Comas.
 
Un any més la Mostra Nacional de Teatre Amateur celebrarà el seu acte central, el pròxim el pròxim diumenge 30 d’abril a les 12 hores, a la carpa polivalent instal·lada a la plaça d’Espanya de Pineda de Mar. En el transcurs de l’acte hi ha previst una desfilada dels “Armats del Cos de Portants” (Sant Vicenç dels Horts), els quals formen part de la història de l’Auto Sacramental i de la Processó de Divendres Sant; i l’actuació musical del grup instrumental “Bonvent i Bé que Sona”, de l’Escola Municipal de Música de Pineda de Mar. Però el punt àlgid de l’acte serà l’homenatge que des de la Mostra Nacional de Teatre Amateur es realitzarà a l’actiu Montserrat Carulla, en reconeixement al suport que al llarg dels anys ha mostrar al teatre amateur català.
 
L’acte central de la Mostra Nacional de Teatre Amateur comptarà amb la participació Conseller de Cultura, Santi Vila, i el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig, així com l’Alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, el Regidor de Cultura de Pineda de Mar, Santiago Macip, i els presidents de Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya i del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar, Josep Rafecas i Quim Estol, respectivament.
 
Teatre per als més petits de la casa
A més de la presentació de les activitats que se sumaran a la programació teatral, la 15a edició de la Mostra ha programat diferents actuacions teatrals adreçades al públic infantil. En són un exemple el musical “Mediterrànea”, del grup Els 4 arreplegats (L’Hospitalet de Llobregat), que es podrà veure dissabte 29 d’abril a les 11.30 hores a l’Espai Mèlies.
L’oferta teatral infantil es complementa amb l’obra “Alícia”, del grup de teatre Deixalles’81 (Sant Feliu de Codines), el diumenge 30 d’abril a les 10.30 hores a la Sala Gran del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar; i amb l’obra musical “Sóc una nena” del Grup d’Amics del Teatre d’Ullastrell GATU, prevista pel dilluns 1 de maig a les 11 hores a Sala Gran del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar.
 
A més de les obres teatrals adreçades al públic infantil, la Mostra Nacional de Teatre Amateur comptarà amb la celebració d’un taller de circ a totes les edats, amb elements aeris, teles acrobàtiques, trapezi i equilibris, pels dies 29 i 30 d’abril a les 18 hores al pati de Can Comas, a càrrec de l’entitat Spektia Produccions (Manresa).
 
Es poden adquirir les entrades per a cadascuna de les obres teatrals a l’entrada de cada sala al preu de 3 euros, o adquirir un abonament per a totes les actuacions de la Mostra a l’espai Can Comas (divendres 28 d’abril, de 10 a 13h i de 15 a 20h; dissabte 29 d’abril, de 9 a 13h i de 15 a 20h; diumenge 30 d’abril,  de 9 a 13h i de 15 a 20h; i dilluns 1 de maig, de 9 a 13h), per un preu de 10 euros.

Arxius adjunts