L'Ajuntament de Pineda de Mar aconsegueix un estalvi de 5.844,22€ a la 2a Marató de l'Estalvi Energètic

Es dedicarà la xifra aconseguida a tirar endavant un programa d’auditories i accions formatives per promoure l’estalvi energètic.

 

L'ajuntament de Pineda dedicarà la xifra aconseguida a tirar endavant un programa  d’auditories i accions formatives per promoure l’estalvi energètic, especialment a col·lectius en risc d’exclusió i gent gran. El regidor de Medi Ambient, Jordi Masnou, ha fet una “valoració molt positiva de la participació a aquesta Marató, no només per l’estalvi, sinó perquè hem aconseguit canviar alguns hàbits que contribuiran a assolir un consum més sostenible”. La regidora d’Habitatge i Garantia Energètica, Patricia Verdura, ha manifestat que “amb aquesta Marató hem aconseguit gastar menys i aquest estalvi reverteix de nou a les pinedenques i pinedencs amb un programa que promourà la realització d’auditories i formació”.

Els objectius: reduir consum i lluitar la pobresa energètica

Reduir els consums d’electricitat, gas i aigua de diversos equipaments municipals, durant el mes de febrer de 2017, respecte als mateixos consums de l’any 2016, amb la implantació de bones pràctiques de consum energètic i buscant la implicació dels treballadors municipals i de les persones usuàries de les instal·lacions municipals.

Destinar a accions de lluita contra la pobresa energètica, la quantitat econòmica del 100% resultant  de l’estalvi energètic aconseguit en el període comprès entre l'1 i el 28 de febrer de 2017 respecte al mateix període de l'any anterior.

Mesures de l'Ajuntament de Pineda

La Marató de l’Estalvi Energètic s'ha fet a tres equipaments municipals: la Casa Consistorial de Plaça Catalunya, l’Escola Jaume I i el Complex Esportiu Can Xaubet.  La regidoria de Medi Ambient ha ha impulsat mesures d'estalvi, com per exemple treballar amb llum natural, regular la climatització a una temperatura ambient de 21º, tancar il·luminacions prescindibles (escales, accessos...), prioritzar l’ús de les escales enlloc de l’ascensor o endollar només aquells aparells que fem servir. 

La lluita contra la pobresa energètica

A l’actualitat, l’Ajuntament de Pineda de Mar té diverses línies en marxa per combatre la pobresa energètica al municipi. La regidoria d’Habitatge i Pobresa Energètica i la regidoria de Benestar Social treballen conjuntament per ajudar a les famílies més vulnerables, realitzant tasques de mediació amb les companyies subministradores i, si escau, redactant els informes necessaris per a aturar la interrupció dels serveis bàsics que les persones afectades necessiten per a presentar a les empreses subministradores, segons la normativa vigent. El consistori pinedenc també ofereix ajudes econòmiques per afrontar situacions d’urgència i assessorament i orientació per a reduir la despesa de consum.

Una campanya a nivell català

La Segona marató de l’Estalvi Energètic s'ha fet a tot Catalunya amb la implicació de 12 Ajuntaments: Badalona, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Granollers, Manresa Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Vilanova i La Geltrú, Malgrat de Mar, Mataró i Pineda de Mar. El total d’equipaments participants dels dotze ajuntaments apuntats és de 62.