Comencen les obres del Passeig

Ja han començat les obres de reparació del passeig Marítim de Pineda, afectat pels temporals d'aquest hivern.

Ja han començat les obres de reparació del passeig Marítim de Pineda, afectat pels temporals d'aquest hivern. Les obres van a càrrec del Ministeri de Medi Ambient, unes obres per les quals van anunciar amb una inversió aproximada d'un milió d'euros, encara que la xifra definitiva no s'ha fet pública. Les primeres tasques que han començat els operaris són la preparació del terreny amb una màquina retroexcavadora que ha començat a treballar després que la Policia Local hagi instal.lat tanques de seguretat perquè no s'accedeixi a la zona. Alhora, durant aquesta setmana també hi treballen operaris del Consell Comarcal arreglant el registre de clavegueram afectat pel segon temporal.

Les obres del Ministeri consisteixen en la construcció de dues esculleres als dos trams de passeig afectats. Faran una base de material granulat de gran qualitat, amb folres interiors per assegurar l'estabilitat, ho completaran amb l'obra per reconstruir l'estructura del Passeig i acabaran posant l'escullera. Faran de dos trams: un de 150 metres, des de la Riera i fins l'escullera actual que va resistir el temporal; i un segon tram, fins l'alçada del carrer Tribala, de 90m més de llargada. La previsió és que aquests treballs acabin en dos mesos, segons la previsió que el Ministeri de Medi Ambient ha comunicat a l'Ajuntament de Pineda.

La segona fase, reurbanització i enjardinament

Un cop acabats els treballs del Ministeri, l'Ajuntament de Pineda s'encarregarà de fer les obres de reposició del carril bici i el de vianants, l'enllumenat, mobiliari urbà, jardineria i jocs infantils. El cost de les obres que haurà d'assumir l'Ajuntament puja uns 400.000€, i l'Ajuntament ja està mirant línies d'ajuda i cercant subvencions per finançar-ho amb d'altres administracions com la Generalitat de Catalunya. L'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha afirmat que demanaran a l'Estat la xifra definitiva de l'adjudicació per a la construcció de les esculleres ja que en cas que sigui menor al milió d'euros, import al que es van comprometre, "ens ajudin també a pagar la despesa de reurbanització".

L'objectiu, recuperar la normalitat l'abans possible

El primer objectiu serà que a l'estiu, els vianants i bicicletes puguin passar amb normalitat per tot el passeig Marítim. El consistori ja ha mostrat la voluntat de tenir les obres finalitzades abans de l'estiu i reclama a l'Estat que acceleri la construcció de les esculleres per poder continuar amb la urbanització posterior. Segons l'alcalde Xavier Amor el passeig és un recurs turístic i d'oci clau pel municipi i "ara treballem amb la vista posada a iniciar la temporada turística en les millors condicions possibles”. L'alcalde segueix demanant un estudi "rigurós i a fons" per cercar solucions definitives.