Èxit del segon concurs Miralletres

L'alumnat de tercer de Primària a quart d'ESO participa a L'Auditori d'aquest concurs per promoure la lectura i la llengua catalana

Alumnes de les escoles i instituts de Pineda han participat aquest divendres al concurs Miralletres, una activitat que s'ha organitzat per segon any dins del Pla Lector de Pineda de Mar que impulsen les Biblioteques, els Serveis Educatius de l'Alt Maresme, i l'Ajuntament de Pineda. Els objectius són promoure la lectura i l'ús de la llengua catalana, mitjançant una activitat lúdica en forma de concurs de televisió. Enguany, el Miralletres s'ha fet a l'Auditori de Pineda. Es tracta de lletrejar paraules, a l'estil del joc del programa El Gran Dictat. Els participants al Miralletres han estat l'alumnat de 3r de primària a 4t de l’ESO, repartits en quatre categories.

Els guanyadors i guanyadores han estat:

·         Categoria A (3r Primària)

             Eva Ruiz. Fedac Pineda. 14 paraules

·         Categoria A (4t Primària)

             Àlex Rius. Jaume I. 13 paraules

·         Categoria B (5è Primària)

            Marc Roca. Jaume I. 16 paraules

·         Categoria B (6è Primària)

            Roger Gómez. Fedac Pineda. 11 paraules

·         Categoria C (1r i 2n ESO)

            Marc Puig. INS Pineda. 8 paraules

·         Categoria C (3r i 4t ESO)

           Juan Vargas. INS Pineda. 7 paraules

Des dels Serveis Educatius del Departament d'Ensenyament, Concepció Rodon ha valorat positivament la iniciativa, la tasca de l'organització i el professorat, i també la participació de les escoles i instituts. Segons la directora de les biblioteques de Pineda, Joana de Haro, aquest any ha augmentat el nivell de l’alumnat respecte l’any passat i n'estan molt satisfets de tots els alumnes  participants.

La regidora d'Educació, Sonia Moraleda, i el regidor de Cultura, Santiago Macip, han destacat que la jornada té un objectiu pedagògic i cultural, i alhora, es fa en un format en què els nois i noies s'ho passen molt bé.

L'any passat es va fer la primera edició, en què els mateixos alumnes van participar en el disseny dels diplomes, les lletres de l'escenari i les ulleres que s'han fet populars al concurs de «El Gran Dictat». Els guanyadors i guanyadores han tingut de premi lots de llibres i tots els participants s'han emportat un diploma.

 

201703_miralletres01 2017_Miralletres_02 2017_miralletres_03 2017_Miralletres_04

 El pla lector

El pla lector és una acció global, a nivell de municipi, per afavorir el gust per la lectura. Està impulsat per les Biblioteques, els Serveis Educatius de l'Alt Maresme i l'Ajuntament de Pineda de Mar. Dels Serveis Educatius del Departament d'Ensenyament de la Generalitat intervenen el Centre de Recursos Pedagògics i l'ELIC, l'Equip d'assessorament en llengua, interculturalitat i cohesió social.