Pineda aposta per un Carnaval familiar, participatiu i més segur per als infants

Aquest any la Rua finalitzarà a plaça de l’Estatut, on es farà l'Escudellada, degut a les obres de remodelació de la plaça de les Mèlies

Pineda de Mar és a punt per al cap de setmana de Carnestoltes que tindrà com activitats destacades la rua de diumenge al matí, la tradicional Escudellada del XIP i les xocolatades populars als barris. L'enterrament de la Sardina, dimecres 1 de març, i el Carnaval de l'Alt Maresme, dissabte 4 de març, completen el programa de Carnestoltes a Pineda de Mar

Mil persones previstes i nou recorregut a la Rua de diumenge

Diumenge al matí, la rua de Carnestoltes comptarà amb la participació de disset comparses, amb prop de 1000 persones que desfilaran pels carrers de Pineda. El rei Carnestoltes encapçalarà la rua que tindrà com a grups participants: Escola Jaume I, AMPA Escola Sant Jordi, AMPA Escola Aloc, AMPA Escola Mare de Déu del Roser, AMPA Escola Mediterrània, Associació Marpi, Associació Comparsa Tribala, Associació Licoya, ArtxArt, Fantantix Urban Dance, Racing Pineda Futbol Sala, Bibi i Eva, Kids & Us Pineda, Núria Ribas, MRT Cycling Club Malgrat, Chirigota el Bareto i Elisabet Comino.

201702_ProteccióCivil_

La rua començarà a les 11h amb sortida des del Passeig Marítim, davant de l'Estació. Aquest any el recorregut s’ha modificat degut a la remodelació de la plaça de les Mèlies i finalitzarà a la plaça de l’Estatut. El recorregut serà: av. Montserrat, c.Barcelona, c. de les Puntaires, Jaume I, Avinguda de la Mercè i plaça de l’Estatut. En cas de pluja se suspendrà la rua.

En acabar la rua, es començarà a servir la tradicional Escudellada popular del XIP (Xarxa d'Iniciatives Pinedenques) que es començarà a preparar des de bon matí a la plaça de l’Estatut.

1.300 polseres identificatives pels infants

Protecció Civil de Pineda de Mar ha distribuït 1.300 polseres identificatives perquè els nens portin anotades dades de contacte per si es perden a la rua de carnestoltes. A.V.P.C. de Pineda de Mar ha engegat una campanya per distribuir consells d'autoprotecció i polseres identificatives per a nens i nenes a les escoles i llars d'infants del nostre municipi que participaran en la rua de carnestoltes. Protecció Civil recorda que és molt important posar als nens les polseres identificatives quan es vagi a llocs o esdeveniments on hi hagi una gran concentració de persones, com festivals, fires, parcs temàtics, piscines, cavalcades de reis, actes de festes majors, desfilades o altres espectacles massius. Gràcies a aquestes polseres, si el menor es perd i no sap o no recorda el telèfon dels seus pares, els agents de seguretat poden trucar al telèfon que hi ha anotat a la polsera i així facilitar/agilitzar el retrobament entre els pares i el nen. Les polseres són reutilitzables i permeten anotar el nom del nen/nena i un telèfon de contacte de la persona responsable en cas que el nen es perdi. Un cop acabat l'esdeveniment, el nen es pot treure la polsera i guardar-la per un altre dia quan assisteixi a altres activitats amb molta concurrència de gent.

201702_Carnestoltes_pòster

Xocolatades populars als barris

Aquest cap de setmana hi haurà xocolatades populars i festes als barris de Poblenou,  les Creus i barri del Carme. Dissabte a la tarda hi haurà xocolatada al pati de la Masia Mas Rafat, a les 17h, a càrrec de l'Associació de Veïns de Les Creus.  A les 16h iniciarà el seu recorregut la Rua infantil de Carnestoltes a Poblenou, organitzada per l'AAVV Unió de Poblenou i les entitats i escoles del barri, que finalitzarà a la plaça de la Biblioteca amb una xocolatada a partir de les 17.30h i l’espectacle d’animació “La Festassa del Confeti” a càrrec de Tonitoncirc. Diumenge a la tarda hi haurà xocolatada a la plaça del Carme, a les 17h, a càrrec de l'Associació de Veïns Verge del Carme.

L'enterrament de la sardina

Dimecres 1 de març (dimecres de cendra), es celebrarà l'enterrament de la Sardina amb la col·laboració de l’Associació Licoya i es farà la lectura del pregó de sa majestat Carnestoltes. Hi haurà sardinada popular i música en directe, a partir de les 19h al pati de Can Comas, organitzat pel XIP.

Carnaval de l'Alt Maresme

201702_CarnestoltesMaresme

Dissabte 4 de març es celebrarà el XVII Carnaval de l'Alt Maresme, a partir de les 19h, amb el recorregut següent: av.Mediterrani, av.Hispanitat, Rierany dels Frares, c.Església i c.Indústria, cantonada c.Narcís Monturiol. Un any més, s'espera una rua multitudinària, tant pel que fa a la participació de les comparses com pel públic assistent. En acabar la rua es farà el ball i el lliurament de premis a la Fàbrica Llobet de Calella.  Organitza la Comissió de Carnaval de l'Alt Maresme amb la col·laboració dels Ajuntaments de Pineda i Calella.

Afectacions a la mobilitat del trànsit i al bus

La Policia Local de Pineda de Mar informa de les afectacions a la mobilitat al  trànsit per la celebració de la rua de Carnestoltes de Pineda.

Diumenge a partir de les 5 h es tancarà la zona de concentració de les comparses (Passeig Marítim, entre el carrer Moragas i Barret i plaça de l'Estació) i es retiraran cotxes del recorregut de la rua: av.Montserrat, c.Barcelona, c.Comtal, c.Puntaires, c.Jaume I i pl. Estatut. Diumenge a partir de les 11 h s'anirà tallant progressivament al trànsit, els carrers del recorregut de la rua.