Neix la TriRelay Duatló a Pineda de Mar

La TriRelay Duatló està inclosa al Campionat de Catalunya puntuable per a la Lliga de Clubs

Neix la primera edició del TriRelay Duatló. Serà el proper 4 de març de 2017, a Pineda de Mar. Després de dues edicions del TriRelay Triatló, l’organització decideix sumar una altra prova esportiva, ideal per a la temporada d’hivern, el “TriRelay Duatló”. El TriRelay Duatló és una competició esportiva per relleus que es duu a terme per equips de 3 persones les quals realitzen la totalitat d’un duatló (córrer, bici, córrer). Les distàncies a cobrir per cada un dels atletes són de 3 km a peu, 7 km en bici i 1,5 km a peu. Hi haurà dues sortides: una en modalitat Elit (que es disputaran el Campionat de Catalunya de relleus per clubs) i una altra modalitat Open (popular).

A la presentació hi han estat presents dos atletes que l'any passat van guanyar la prova de TriRelay Triatló amb els seus respectius equips, la pinedenca Anna Flaquer i Albert Parreño. També hi han estat presents el també esportista pinedenc Xevi Gómez, i el director de la prova Joan Carles Castellà. A la presentació també hi ha estat present el Regidor de Salut i Esports, Santiago Macip, el regidor adjunt d'Alcaldia, Francesc Horta i l'alcalde de Pineda, Xavier Amor. En el tancament de la presentació, l'alcalde de Pineda ha dit que "Pineda té esportistes d’elit o amateurs en moltes modalitats", i ha fet un agraïment a estaments i empreses per ajudar a tirar-ho endavant. També ha dit que "Pineda és un poble ideal per fer aquesta prova" i ha fet una crida als veïns de Pineda a "abocar-se en la prova i a fer d'espectador" perquè és molt espectacular.

El principal objectiu d’aquesta prova és la promoció de la pràctica de l’esport, buscant també despertar l’interès pel duatló de curta distància a la ciutat de Pineda de Mar i a la Comarca. Per això, l’organització ha considerat tenir un tracte especial per als participants OPEN amb residència a Calella o Pineda, el quals tindran l’assegurança gratuïta. Cal destacar que hem aconseguit la confiança de la Federació Catalana de Triatló perquè aquesta prova esdevingui Campionat de Catalunya de la seva especialitat, i que també sigui puntuable per a la Lliga de Clubs. El TriRelay Duatló de Pineda de Mar serà una prova singular, al tractar-se d’un format poc habitual però al mateix temps molt trepidant i espectacular. És tanta l’espectacularitat d’aquest format, que s’ha demanat incloure’l en el catàleg de proves a disputar a les properes Olimpíades de Tòquio 2020.

La data escollida (04.03.2017) és clau perquè el municipi i la prova es puguin compaginar al màxim i que el resultat sigui un èxit rotund, tot tenint en compte la menor afectació possible al municipi pel que fa a la circulació i mobilitat.

El desenvolupament de la prova està previst en tres sortides:

1.    15:00 - Elit Masculí

2.    15:01 - Elit Femení

3.    15:02 - Open (Masculí, Femení i Mixt)

Podeu trobar més informació de la prova, o per fer-vos voluntaris, a les xarxes socials, amb el perfil TriRelay, així com al web www.trirelay.cat

 

 

201702_trirelay02 201702_trirelay01