15 joves han participat a l’itinerari d’orientació i acompanyament «I després de l’institut què»

Es tracta d’un programa d’acompanyament i orientació per fixar objectius professionals i personals de joves que han abandonat de forma prematura la seva etapa educativa.

Divendres 21 de maig va finalitzar l’itinerari IDIQ – I després de l’institut què?, un programa adreçat a joves a partir de 16 anys de Pineda de Mar amb l’objectiu de reforçar les competències professionals de les persones joves desocupades i no integrades en el sistema d’educació o formació. El programa es realitza mitjançant el suport d’orientadors que acompanyen als joves durant els dos mesos que dura l’itinerari.

Aquest acompanyament i orientació es fixa en la definició d’objectius professionals i personals i ha permès a cada participant crear un itinerari personal d’autoconeixement, de capacitats, potencialitats i aspectes a millorar per tal d’afavorir un retorn al sistema educatiu, o bé a la seva incorporació al món laboral. Els itineraris es fonamenten en la metodologia d’orientació per competències, ja que són els components centrals que configuren l’ocupabilitat de les persones.

Durant aquesta edició de l’IDIQ s’han incorporat dues activitats en el programa que han contribuït a la descoberta personal de cada un dels joves participants: la pràctica setmanal de Crossfit i la creació d’un mural col·lectiu. Des de la Regidoria de Promoció Econòmica i de Joventut es valora positivament poder dur a terme aquests programes atès que permet donar oportunitats a aquell col·lectiu de joves que, per diferents motius, han abandonat els estudis de manera prematura i afavorir, així, el seu retorn al sistema educatiu.