5.500 alumnes visitaran l’exposició itinerant del Museu de les Matemàtiques a Pineda de Mar

Del 5 d’octubre al 2 de desembre al Centre Cívic Poblenou i jornada de portes obertes el 12 i 13 de novembre

5.500 alumnes de les escoles de primària i dels instituts de secundària de l’Alt Maresme visitaran l’exposició itinerant que el Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA) portarà a Pineda de Mar del 5 d’octubre al 2 de desembre.

L’exposició, ubicada al Centre Cívic Poblenou (passeig Diputació, 8), està destinada als alumnes de 5è i 6è de primària i als alumnes de 1r i 2n de secundària. Un total de 101 grups de primària i 92 grups de secundària de 51 centres educatius visitaran l’exposició, que porta per títol Les matemàtiques es toquen, es veuen i es viuen.

La inauguració de l’exposició es farà dimecres 5 d’octubre a les 17.30 h a l’Institut Euclides, a càrrec de Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar, i de Carmina Pinya, directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental.

L’acte d’inauguració inclourà la conferència a càrrec del professor i col·laborador del programa Quèquicom de TV3, Anton Aubanell sobre Geometria amb bombolles de sabó. Posteriorment es farà una visita guiada a l’exposició instal·lada al Centre Cívic Poblenou.

La ciutadania podrà visitar l’exposició durant el cap de setmana de portes obertes, dissabte 12 de novembre, de 16 a 19 h, i diumenge 13 de novembre, de 10 a 13 h.

L’exposició conté un conjunt de mòduls en què els visitants trobaran jocs i reptes amb l’objectiu de demostrar que les matemàtiques són accessibles a tothom i no es requereixen coneixements específics.

L’exposició està organitzada pel Museu de Matemàtiques de Catalunya amb la col·laboració del Servei Educatiu de l’Alt Maresme i l’Ajuntament de Pineda de Mar.