384 participants a la 10a Marató de donació de sang de Pineda de Mar

339 donacions efectives, 45 oferiments i 69 nous donants resultats de la Marató de Pineda de Mar

Un total de 384 persones van anar a donar sang divendres a la desena Marató de donació de sang a Pineda de Mar, organitzada pel Banc de Sang i Teixits, l’Associació de Donants de Sang del Maresme i l’Ajuntament de Pineda de Mar amb la col·laboració d’associacions i entitats de la població.

Del total de 384 persones, 339 van ser donacions efectives i 45 van ser oferiments de persones que en aquell moment no van poder donar sang. Cal destacar que 69 persones van ser nous donants, una xifra positiva segons les dades fetes públiques pel Banc de Sang i Teixits.

La ciutadania va poder donar sang al Casal d’Avis les Mèlies (pl. de Les Mèlies) de 10 a 22 h i, com a novetat, al Centre Cívic Poblenou (Passeig Diputació, 8) de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

Entitats, associacions i l’Àrea Bàsica de Salut de Pineda van fer activitats durant la jornada de la Marató. També alumnes de primària de diverses escoles van visitar els dos llocs de donació de sang.

Cada dia són necessàries 1.000 donacions de sang a Catalunya per poder assistir totes les persones que ho necessiten.  Des de l’any 2007, Pineda de Mar és una de les 60 poblacions catalanes que acull la Marató de donació de sang amb el repte d’assolir el major nombre de donacions.

Més informació: http://www.donarsang.gencat.cat/index.html