S'afronta l’última fase de les obres de canalització de la depuradora en trama urbana

L'empresa Copisa, encarregada de la construcció de l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) de

L'empresa Copisa, encarregada de la construcció de l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) de l'Alt Maresme, ha començat a col·locar les canonades que han de portar l'aigua de l'estació de bombament fins a la planta situada a la pedrera del Montpalau. Es tracta de l'última fase de les obres que afecta la trama urbana del municipi i, per tant, aviat s'acabaran les molèsties per als veïns. Les canonades, d'un metre de diàmetre, passaran per sota de la rambla Catalunya.

Es preveu que les obres s'allarguin tot un mes i durant aquest temps es modificarà la circulació per alguns carrers del poble. En paral·lel, avancen la resta de les obres a l'EDAR, mentre que encara estan pendents de començar els treballs a l’estació de pretractament.

El camí del Mig està tallat des de dijous passat en motiu de les obres de connexió de les canonades de la depuradora de l'Alt Maresme. Un cop acabada la canalització a través del passeig marítim, ara es col·loquen les canonades que van des de l'estació de bombeig fins a la planta, ubicada a la pedrera de Montpalau, al terme municipal de Tordera. Les canonades passen primer per una zona que encara està pendent d'urbanitzar i, a partir de la setmana vinent és previst que comencin a enfilar per la rambla Catalunya fins enllaçar amb les canonades ja col·locades sota la carretera N-II.

En aquest punt ja estan fetes les connexions perquè en una segona fase, ja fora de la trama urbana, les canonades avancin pel passeig d'Hortsavinyà fins a l'EDAR. Les obres que es fan aquests dies duraran un mes i obligaran a canviar el sentit de circulació d'alguns carrers del centre del municipi. Si els terminis previstos per l’empresa es compleixen, a la tardor les canonades ja hauran arribat a la depuradora.

Els treballs que encara no han començat son els de l'estació de pretractament perquè encara cal fer un segon desviament en l'emissari submarí.