Tot a punt per a l’inici del curs escolar a Pineda de Mar

97.900 € destinats a les obres de manteniment i de millora realitzades durant l’estiu als centres educatius de Pineda de Mar

L’Ajuntament de Pineda de Mar ha portat a terme durant els mesos d’estiu obres de manteniment i de millora als centres educatius i tot està a punt per a l’inici del curs escolar, dilluns 12 de setembre. En total s’han destinat 97.900 € a les obres de manteniment i de millora a les escoles. L’Ajuntament ha realitzat una despesa global de 47.500 € mentre que la Generalitat s'ha fet càrrec d'una despesa de 50.400 € corresponent a l’escala d’emergència i del porxo de l’Escola Jaume I i del porxo de l’Escola Poblenou.

A tots els centres educatius s’ha fet el repàs general de manteniment i la renovació dels sorrals dels patis d’educació infantil. Aquests treballs han anat a càrrec de la Brigada Municipal i de les empreses contractades per l’Ajuntament de Pineda de Mar. Les tasques de manteniment que s’han dut a terme a cada centre de primària han estat les següents:

Escola Jaume I: col·locació del sòcol del menjador i dels lavabos d’educació infantil, pintat del menjador, col·locació de parquet a les aules i manteniment general de les instal·lacions del centre. Construcció d’escala exterior d’emergència i porxo al pati de l’escola.

Escola Aloc: abrillantament del terra de tota l’escola i col·locació d’una xarxa darrere d’una porteria.

Escola Mediterrània: reparació del terrat per evitar filtracions d’aigua, reparació del paviment de l’entrada i repàs de les finestres.

Escola Antoni Doltra: millora dels accessos al pavelló C amb una nova rampa adaptada amb baranes per a persones amb mobilitat reduïda. Instal·lació de nou porter automàtic i manteniment general de les instal·lacions del centre.

Escola Sant Jordi: canvi del terra del laboratori, el terra de la biblioteca i reparació del terra del voltant dels pins i reparació de cinc tendals. També s’ha fet la poda dels arbres de l’escola.

Escola Poblenou: construcció de porxo, nova instal·lació d’aigua, desaigua i llum, reparació de la porta del pati i de la barana de l’entrada i instal·lació d’endolls a l’aula d’informàtica. Tancament i delimitació del marge.

Escola Montpalau: instal·lació de parquet a les aules d’educació infantil.

Escola Horitzó: pavimentació de l’entrada principal, reparació dels esgraons del pati, reparació de les cistelles de bàsquet i col·locació de la xarxa de protecció de porteria.

Llar d’infants Bressol de Mar: col·locació de tendals al pati, instal·lació de passador a les portes de les aules i col·locació de suport tablet.

Llar d’infants Marinada: col·locació del terra al pati de nadons, instal·lació de la tanca a la sortida d’emergència i instal·lació d’Internet.

Prop de 4.300 alumnes a Pineda de Mar

Prop de 2.150 alumnes d’educació infantil i primària començaran dilluns les classes a les vuit escoles de Pineda de Mar (Sant Jordi, Montpalau, Mediterrània, Poblenou, Jaume I, Antoni Doltra, Aloc i Mare de Déu del Roser) i uns 70 alumnes al Centre d’Educació Especial Horitzó.

Els tres instituts (Joan Coromines, Euclides i Pineda de Mar) compten amb un total 1.500 alumnes matriculats a l’ESO, batxillerats i cicles formatius de grau mitjà i superior. Aquest setembre continuen les obres de contrucció de l’edifici de l’Institut Pineda de Mar.

Les llars d’infants municipals Marinada i Bressol de Mar tenen uns 200 infants matriculats. Un total de 32 alumnes fan el Pla de Transició al Treball (PTT). L’Escola Municipal de Música amb uns 140 alumnes i l’Escola d'Adults amb uns 180 alumnes completen l’oferta educativa de Pineda de Mar.