La soprano Ainhoa Arteta oferirà un recital líric amb el pianista Marco Evangelisti al festival ARTS d'Estiu de Pineda

El concert serà aquest divendres 29 de juliol a les 22 h a l'Espai Sant Jordi de Pineda. Venda d'entrades a www.artsdestiu.com

Aquest divendres 29 de juliol, el festival ARTS d'Estiu Costa Barcelona, que se celebra a Pineda de Mar del 15 de juliol al 26 d'agost, acollirà el concert d'Ainhoa Arteta, la soprano del nostre país amb més projecció internacional, al costat del prestigiós pianista italià Marco Evangelisti.

Arteta i Evangelisti oferiran un recital líric amb cançons sud-americanes, temes espanyols i sarsuela. En el repertori destaquen les composicions de Georges Bizet, Giacomo Puccini, Ariel Ramírez, Enric Granados i Xavier Montsalvatge, entre altres.

Programa:

Part I

Jaime OVALLE - Azulao

Jaime LEON - A ti

Jaime OVALLE - Modinha

Ariel RAMIREZ - Alfonsina y el mar

Carlos GUASTAVINO - La rosa y el sauce

Alberto GINASTERA - La danza de la moza donosa

Giacomo PUCCINI - Aria de la ópera  “Tosca,” “Vissi d’arte”

Georges BIZET - Aria de la ópera  “Carmen,” “La Habanera”

Part II

Xavier MONTSALVATGE - Cinco canciones negras

Cuba dentro de un piano

Punto de Habanera

Chévere

Canción de cuna

Canto negro

Enrique GRANADOS - La maja de Goya, El majo tímido, El majo discreto

Enrique GRANADOS - Danza española nº5 – Andaluza

Pablo SOROZABAL - Romanza de “La del Manojo de Rosas” – “No corté más que una rosa”

Francisco A. BARBIERI - Romanza de  “El barberillo de Lavapiés” “Canción de Paloma”.

Sobre Arteta i Evangelisti

Des del seu debut operístic als anys noranta a Palm Beach, Arteta ha conreat una destacada carrera internacional amb actuacions als escenaris més importants del món, del Carnegie Hall passant pel Teatro Colón de Buenos Aires o el Metropolitan Opera House de Nova York. Guardonada amb la Medalla d’Or al Mèrit de les Belles Arts, amb el Premi de la Hispanic Society of America i amb el Premi Ondas en Música Clàssica, entre molts altres.

Arteta combina les actuacions operístiques amb recitals i concerts dirigits pels mestres més reputats i acompanyada pels millors pianistes. A Pineda, Arteta estarà acompanyada per Marco Evangelisti, pianista italià que ha actuat en recitals d’òpera i música de cambra d’artistes com Montserrat Caballé, Mariola Cantarero, María Gallego, Maria Guleghina, Jaume Aragall i Carlos Chausson, entre altres.

ARTS d'Estiu Costa Barcelona, el festival de referència de l'estiu del Maresme, aposta un any més per una acurada selecció artística que comptarà amb els màxims exponents de l’escena musical nacional actual.

Miguel Bosé, Niña Pastori, Manel, Antonio Orozco i Luis Piedrahita

El 5 d'agost, el sempre avantguardista i versàtil Miguel Bosé farà una parada de la seva gira a Pineda de Mar per presentar el seu últim treball, Amo, un àlbum que testimonia els interessos de l’artista al llarg de la seva vida, i amb un espectacle innovador, de gran format i amb un potent desplegament escenogràfic. Un show de més de dues hores en el que també repassarà els clàssics del seu repertori.

Antonio Orozco, un dels artistes més brillants del panorama musical nacional i un dels compositors més prolífics del pop espanyol, presentarà el seu vuitè treball d’estudi, Destino, el 19 d'agost, mentre que Niña Pastori presentarà, el 12 d'agost,  Ámame como soy, el seu últim treball amb temes clàssics llatins i amb tres temes produïts per la cantaora gaditana.

El 15 d'agost, Manel presentarà el seu quart àlbum, l’esperat Jo competeixo, onze temes que redefineixen amb matisos electrònics el característic so de la banda. Una inflexió cap al pop contemporani.

A part de les actuacions musicals, ARTS d’Estiu Costa Barcelona inclou a la seva programació el mediàtic monologuista Luis Piedrahita, que posarà el toc d'humor amb Stand Up Comedy, un recull dels seus millors textos en clau humorística sobre el fet quotidià, un humor que sovint ratlla el surrealisme, el 26 d'agost.

La nova edició del festival ARTS d’Estiu Costa Barcelona compta amb millores tècniques per assegurar una major comoditat a l’espectador; major amplitud de l’escenari i una reestructuració de l’espai per assegurar una major visibilitat, entre altres millores. L’Espai Sant Jordi, al centre de Pineda de Mar (c. Jaume Balmes, 34) acollirà totes les actuacions del festival. Es tracta d’un imponent espai a l’aire lliure que enguany amplia l’aforament a 1.300 persones.

A més, el festival incorpora un nou espai gastronòmic amb una àmplia oferta de food trucks, de la mà de Food Garage, que serviran menjar de forma ininterrompuda durant totes les actuacions. La nova zona gastronòmica comptarà amb La Creperie de Mariöne, Pizza Truck i Brook's Caravan, que servirà hamburgueses i hot dogs.

Tots els concerts d'ARTS d'Estiu Costa Barcelona se celebren a les 22 h. El recinte obre les portes a les 20.00h. 

Informació i entrades a www.artsdestiu.com