L’Ajuntament de Pineda i la Fundació Vicente Ferrer signen un conveni de col·laboració en projectes de desenvolupament a les comunitats rurals d’Andhra Pradesh (Índia)

L’Ajuntament farà una aportació anual de 5.000 euros durant tres anys per col·laborar en el projecte 'Maresme Solidari' de la FVF

L’Ajuntament de Pineda de Mar i la Fundació Vicente Ferrer (FVF) han signat aquest matí un conveni de col·laboració en projectes de desenvolupament a les comunitats rurals de l’estat d’Andhra Pradesh (Índia). L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, i el director general de la Fundació Vicente Ferrer, Jordi Folgado, han signat el conveni aquest matí a l’Ajuntament, acompanyats del regidor adjunt a l’Alcaldia, Francesc Horta i de la regidora de Benestar Social, Pilar Fernández. L’alcalde ha anunciat que la samarreta de la Festa Major 2016 serà novament solidària i aquest any a benefici de la FVF.

L’Ajuntament de Pineda de Mar farà una aportació de 5.000 euros anuals, del 2016 al 2018, per col·laborar en el finançament del projecte 'Maresme Solidari', a executar per la FVF a les comunitats rurals de la regió de Kalyandurg, districte d’Anantapur. El projecte consta de tres fases: La primera fase (2016) consisteix en la millora en la gestió i aprofitament dels recursos hídrics mitjançant la construcció de tres embassaments a les comunitats de D.K.Thanda, Gulyam i P.Siddarapuram, regió de Kalyandurg. La segona fase (2017) serà la millora en la gestió i aprofitament dels recursos hídrics mitjançant la implantació de sistemes de reg per degoteig eficient a la regió de Kalyandurg i la tercera fase (2018) consistirà en la millora en la gestió i aprofitament dels recursos hídrics mitjançant la implantació de sistemes de reg per aspersió eficient a la regió de Kalyandurg.

Durant el mes d’agost es podrà visitar a Pineda l’exposició de la FVF 'El futur comença avui' que mostra la situació d’exclusió i vulnerabilitat en la que viuen milers de persones a l’Índia per formar part d’unes determinades castes o pel simple fet de ser dona. La FVF és una organització no governamental compromesa amb el  desenvolupament d’una de les zones més pobres i necessitades de l'Índia, Anantapur, i d'una de les comunitats excloses i més pobres dins del sistema de castes hindú, la comunitat dàlit i els grups tribals.

La FVF a través de la seva contrapart local, Rural Development Trust-Women Development Trust (RDT-WDT), porta a terme des del 1969, un Programa de Desenvolupament Integral dels districtes d’Anantapur i Kurnool a l’estat d’Andhra Pradesh, l’objectiu del qual és eliminar la pobresa extrema en aquests dos districtes, proporcionant als seus habitants un camí d'esperança i dignitat.


                                  Pilar Fernández, Xavier Amor, Jordi Folgado i Francesc Horta durant la signatura del conveni