L’Ajuntament de Pineda de Mar inicia les obres de millora del camí del Mig i d’adequació al Pla de Mobilitat

Nou vial per a vehicles, nou vial per a vianants, ampliació de voreres i millora de l’accés a l’Escola Antoni Doltra

L’Ajuntament de Pineda de Mar ha començat les obres de millora i d’adequació del carrer Narcís Monturiol, conegut popularment com a camí del Mig. L’objectiu del projecte és la reordenació del carrer Narcís Monturiol, entre l’avinguda Costa Brava i la rambla de Catalunya, d’acord amb el Pla de Mobilitat Urbana de Pineda. El pressupost de les obres és de 147.647,12 € i l’empresa adjudicatària és Construcciones Fertres S.L.

Les obres consisteixen en la construcció d’un nou vial amb un únic sentit de circulació (oest-est) del Poblenou a Pineda centre i d’un nou vial per a vianants. També s’ampliaran les voreres entre el carrer Camós i l’avinguda dels Tarongers i es millorarà l’accés a l’Escola Antoni Doltra. Tota la zona es considera zona prioritària per a vianants. 

El carrer Narcís Monturiol, entre l’avinguda Costa Brava i la rambla de Catalunya, és un eix de comunicació molt important entre Pineda centre i el Poblenou. El camí del Mig és l’única via central que uneix els dos nuclis del municipi. Les altres vies de comunicació són el passeig Marítim i la carretera N-II.

L’Escola Antoni Doltra es troba ubicada en aquest eix viari i això implica que a les hores d’entrada i sortida de l’escola es produeix un gran augment del flux de vianants i de vehicles. Actualment aquest vial acull la circulació de vehicles en totes dues direccions, bicicletes i vianants. L’amplada mitjana del vial, de cinc metres, no pot garantir la seguretat per a vianants i vehicles i no s’ajusta a les mesures de seguretat viària recollides a la normativa vigent. Les obres que es faran en aquest tram es preveu que acabaran abans de l’inici del curs escolar.

Per tal de garantir la seguretat a les entrades i sortides de l’Escola Antoni Doltra es modificarà l’accés de la porta amb sortida al carrer Cardenal Cisneros, la sortida es farà per la plaça annexa. Es procedirà a crear una rampa de transició entre els dos espais i l’asfaltatge de la zona. També s’instal·larà una gran jardinera amb espècies vegetals, així com bancs i una font d’aigua potable. En relació amb la sortida del carrer Narcís Monturiol, es formarà un pas de vianants que connectarà amb el recorregut accessible per a vianants.

Les obres també consistiran en la millora del ferm (pavimentació), millora de les voreres dels carrers Camós i Calella i avinguda dels Tarongers, que s’ampliaran fins a un ample total de 2,5 metres. Les voreres dels trams entre l’avinguda dels Tarongers i la rambla de Catalunya i el tram del camí del Mig s’enderrocaran de forma que tota la zona es convertirà en plataforma única.

Es canalitzaran les aigües del passeig de la Marina, es delimitarà la zona de contenidors amb una barrera de seguretat i en l’encreuament del vial amb la rambla de Catalunya es formarà un pas de vianants adaptat que permeti l’accessibilitat al recorregut de vianants que transcorre annex al marge de la riera. A l’entrada de l’Hotel Golden Taurus es desviarà el flux de vianants a la part superior del xamfrà per tal de separar l’entrada de l’hotel de la circulació dels vianants. Les obres també inclouen la instal·lació d’enllumenat, senyalització, vegetació i jardineria.   

Es preveu que les obres tinguin una durada de dos mesos i mig i mentre durin les obres es produiran afectacions a la mobilitat del trànsit: des d’aquest dimarts 19 de juliol i fins al 5 d’agost està tancat a la circulació el tram del c. Narcís Monturiol, entre c. Camós i av. dels Tarongers per les obres de millora del camí del Mig. Les obres es faran per trams. Itinerari alternatiu: c. Camós, c. Miquel Biada i av. dels Tarongers, informa la Policia Local de Pineda de Mar.