Presentació dels resultats de l'Enquesta d'Hàbits de Salut dels alumnes de 4t d'ESO de Pineda i del programa Nens en Moviment

La Jornada es farà dimarts 12 de juliol d'11.30 a 13 h a Can Comas

La inauguració de la Jornada, dimarts 12 de juliol a les 11.30 h, anirà a càrrec de l'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, i de la diputada delegada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez, acompanyats per l'inspector d'Educació de Pineda, Amadeu Reverter i per la directora de l'ABS de Pineda, Adriana Ramos.

Durant els mesos d'abril i maig de 2015 es va recollir una enquesta als alumnes de 4t d'ESO dels tres centres de secundària del municipi amb la col·laboració de la Diputació. En l'enquesta es preguntava als joves sobre els seus hàbits en relació a l'alimentació, el lleure, el consum de tòxics, la sexualitat, la percepció de l'entorn, etc. Ara ja tenim els resultats i aquestes dades ens han de servir per adreçar les nostres intervencions des de l'Educació, la Salut o la família a millorar l'estat de salut dels nostres joves, promoure hàbits saludables o prevenir conductes de risc.

La presentació de l'informe de l'Enquesta d'Hàbits de Salut dels joves de 4t d'ESO de Pineda de Mar anirà a càrrec de la diputada, Laura Martínez, i la descripció de l'informe a càrrec de Jesús Olivan, cap de la secció d'Informació i Anàlisi en Salut Pública de Diputació de Barcelona.

Durant aquesta Jornada, a les 12.30 h es farà la presentació del programa Nens en Moviment a càrrec de la pediatra Lucelly Gómez, amb el suport de la direcció de l'ABS de Pineda, Dra Adriana Ramos i Mar Masvidal.

Nens en moviment és un programa multidisciplinari dirigit a nens de 8 a 11 anys d’edat (3r a 5è de Primària) amb sobrepès i/o obesitat i al seu entorn més proper. Diversos estudis relacionen l’obesitat amb la dificultat en l’aprenentatge, secundari al metabolisme dels greixos, el desaprofitament d’alguns micronutrients, la baixa autoestima que genera la percepció  corporal del nen obès, etc. Per això, aquest programa neix amb l'objectiu d'abordar l’obesitat infantil promovent hàbits i estils de vida saludables implicant-hi els nens, pares, professors, monitors de lleure i sanitaris.

A les 13 h s'obrirà un torn obert de paraules dels assistents i es farà la cloenda de la Jornada que es durà a terme a Can Comas (pl. Catalunya, 3) de Pineda de Mar.

 

 

Arxius adjunts