Tres nous vehicles milloren la qualitat del servei de bus entre Pineda i Calella

Els nous autobusos compten amb 22 places més que els actuals i estan adaptats per a les persones amb mobilitat reduïda

El director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Pere Padrosa, l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, l’alcaldessa de Calella,  Montserrat Candinii el conseller delegat de l’empresa Sagalés, Ramon Sagalés, han presentat aquest dimarts a la tarda tres nous vehicles que s’incorporen a la línia de bus que comunica Pineda i Calella, gestionada per l’empresa Sagalés.
 
Es tracta d’unitats del model Solaris Urbino més petit de la seva gamma, especialment adient per moure’s per ciutats amb carrers estrets i poc marge de maniobra. De 8,6 metres de longitud i 2,4 metres d’ample, tenen capacitat per 53 persones, amb 17 seients i una plaça per a persones amb mobilitat reduïda.
 
Els nous vehicles milloraran la comoditat dels viatgers en els desplaçaments urbans i interurbans. Són moderns, lleugers, resistents, i de fàcil conducció, manteniment i explotació. Són de pis baix, amb la línia del vidre davanter més baixa per millorar la visibilitat de l’exterior en les parades. A més d’estar completament adaptats per a les persones amb mobilitat reduïda, són respectuosos amb el medi ambient.
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat aporta 180.000 euros anuals, la meitat del pressupost necessari, perquè operi aquest servei, i l'Ajuntament de Calella i l’Ajuntament de Pineda de Mar l’altra meitat.