Festival Psychobilly del 5 al 12 de juliol a Pineda de Mar

El Psychobilly dóna a conèixer Pineda de Mar a nivell internacional i porta a la població visitants de diferents països d'arreu del món

Pineda de Mar acull, per novè any consecutiu, el Festival Psychobilly que se celebra des d'avui i fins al 12 de juliol a la carpa instal·lada a l'espai annex al Complex Esportiu Can Xaubet, a la Sala Magma i la guingueta Santi's. El festival arriba a la vint-i-quatrena edició i es tracta de l'esdeveniment del seu gènere de més renom. El Psychobilly porta a Pineda de Mar grups i visitants d'arreu del món. Els grups participants provenen dels Estats Units, Gran Bretanya, Suècia, Austràlia i Alemanya, entre d'altres països.

Avui dimarts es fa la festa de benvinguda de 10 a 02 h a la guingueta Santi's Beach Bar i demà al vespre les primeres actuacions es portaran a terme a la Sala Magma amb una nit dedicada a França. A partir de dijous i fins diumenge, les actuacions es faran a la carpa de Can Xaubet de 20 a 05 h (dijous i diumenge) i de 19 a 05 h (divendres i dissabte).

Impacte econòmic d'1.447.225 €

L'Ajuntament de Pineda i l'empresa Just for Fun Productions van signar l'abril passat el conveni per a la celebració del festival. Durant l'acte, l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona van fer públics els resultats de l'estudi del perfil dels visitants al festival Psychobilly de 2015, realitzat pel Laboratori de Turisme (LABTurisme) de l'Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de la regidoria de Promoció Econòmica i Centre Innova de l'Ajuntament de Pineda.

L'anàlisi de l'impacte econòmic directe del Psychobilly determina que el festival  va registrar una despesa mitjana per assistent i dia de 189,80 euros. Una xifra de despesa que representa 2,14 vegades la mitjana calculada per al turista que va visitar la província de Barcelona l'any 2014 i que se situava en els 88,40 euros. Els 189,80 euros de despesa mitjana per assistent situa la despesa generada per la celebració del festival Psychobilly en un total d'1.447.225 euros. Segons l'estudi, la xifra per persona i dia és rellevant perquè suposa un import superior al registrat en estudis d'esdeveniments similars celebrats a la província de Barcelona. Pel que fa al repartiment de la despesa, en el cas dels participants al Psychobilly un 40% es va dedicar a l'entreteniment, l'oci i la cultura i un 35% a menjar i beure.