L'Arxiu Municipal de Pineda se suma a la celebració del Dia Internacional dels Arxius

Portes Obertes, dijous 9 de juny de 9 a 14 h i a l'aparador: Mostra de documents comptables d'empreses de Pineda del 1933 al 1949

L'Arxiu Municipal de Pineda de Mar (AMPM) ha programat dues activitats en el marc del Dia Internacional dels Arxius que se celebrarà el 9 de juny. Aquest dijous hi haurà Jornada de Portes Obertes a l'Arxiu Municipal de Pineda (c. Ciutadans, 4-6) de 9 a 14 hores. Les persones que ho vulguin podran visitar les dependències i instal·lacions del servei i veure in situ una selecció dels  documents que conserva el centre (actes, plànols de parcel·lació, comptes municipals, registres de població...).

L'aparador de l'Arxiu Municipal mostra una selecció de documents comptables (reproducció de factures) del període 1933-1949.  Són documents emesos per empreses i empresaris locals en la seva relació laboral amb l'Ajuntament. Amb aquesta mostra es pretén donar a conèixer  empreses i activitats locals del període 1933-1949, algunes de les quals ja no existeixen, però que d'altres familiars han continuat o han desenvolupat una activitat o treball semblant (lampistes, fusters, pintors, paletes, farmàcia, transportistes...).

També es pot veure la tipografia dels documents, les lletres i dibuixos de les factures són elements visuals que identifiquen un moment sociocultural i la pròpia activitat laboral.  Aquesta mostra de documents que es pot veure a l'aparador fins a l'1 de juliol, també vol difondre els fons documental que conserva l'Arxiu Municipal de Pineda de Mar.

El 9 de juny se celebra arreu del món el Dia Internacional dels Arxius, coincidint amb la data de creació del Consell Internacional d'Arxius (ICA/CIA) el 1948 sota els auspicis de la UNESCO.