L'Ajuntament de Pineda i l'Àrea Bàsica de Salut s'adhereixen a la XVII Setmana Sense Fum

Activitats per sensibilitzar la ciutadania amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac que se celebra el 31 de maig

L'Ajuntament de Pineda de Mar i l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Pineda s'han adherit a la XVII Setmana Sense Fum, del 24 al 31 de maig. L’objectiu d'aquesta campanya és sensibilitzar la ciutadania de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o abandonar l’hàbit del tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum. Els lemes per aquest any 2016 són: L’entorn és de tots, gaudim-lo sense fum! ; Passo de fumar, i tu? i Decideix-te a deixar de fumar, avui és el dia.

A Pineda de Mar es porten a terme les actuacions següents:

- A les escoles del municipi s'han fet tallers de prevenció de consum de tabac, a 6è de Primària, a càrrec de Xavier Julià, tècnic de salut de l’Ajuntament i de Mar Latorre, coordinadora del Programa de Drogodependències (PiD).

- Concurs de cartells sense Fum: Els alumnes de 6è presenten un cartell que podria ser el centre d’una campanya antitabac. El guanyador s’editarà en format postal i es repartirà a tots els nens de 6è de les escoles del municipi i es penjarà també per tot el poble.

- Tallers als instituts. Els educadors de l’Espai Jove i la coordinadora del PiD dissenyen un taller breu per desenvolupar-lo durant l’hora del pati.

- Estand a la Fira d’Entitats de Pineda: estand de l’ABS, en la qual sanitaris practicaran coximetries, donaran assessorament per deixar de fumar i recolliran testimonis de les experiències. 

- Exposició Ja ho saps tot sobre el tabac? dissenyada pel PiD i que s'instal·la a l’estand de la Fira d'Entitats d'aquest cap de setmana a Pineda.

La Setmana Sense Fum és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, que durant els últims anys ha organitzat el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT). També col·laboren en l’organització de la campanya: la Xarxa d’Atenció Primària Sense Fum, la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum, la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables, el Consell de Col·legis de Farmacèutics, la Societat Catalana de Salut Laboral, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i les Diputacions.

El 31 de maig se celebra el Dia Mundial Sense Tabac.