Viles Florides destaca el compromís de l'Ajuntament amb el medi ambient i la sostenibilitat dels parcs i jardins de Pineda

El servei de Parcs i Jardins treballa per incrementar el distintiu de dues Flors d'Honor obtingut l'any passat

El jurat de Viles Florides ha visitat Pineda de Mar per reunir-se amb els responsables i tècnics de l'Ajuntament i per conèixer les novetats dels parcs i jardins municipals. A la reunió, amb el jurat de Viles Florides, han participat la primera tinent d'alcalde, coordinadora del govern municipal i regidora de Promoció Econòmica i Centre Innova, Carme Aragonès, el segon tinent d'alcalde i regidor i coordinador de Territori i Grans Projectes, Jordi Masnou, el cap dels serveis de Parcs i Jardins, Xavier Candela, i la tècnica de Promoció Econòmica, Neus Corbacho.

Durant la presentació s'ha explicat l'evolució que ha tingut el projecte en l'últim any i que ja són més de 80 els municipis amb el distintiu Viles Florides. Pineda de Mar va assolir dues Flors d'Honor l'any passat i ara treballa per poder incrementar aquest nombre. La distinció màxima són cinc Flors d'Honor.

El jurat ha expressat als regidors i tècnics presents, l'evolució positiva que des del punt de vista floral i mediambiental han fet els parcs i jardins de Pineda de Mar. Precisament, el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat és un dels aspectes que el jurat valora positivament. En aquest sentit, el jurat ha destacat l'esforç que l'Ajuntament està fent amb la gestió sostenible de l'aigua de reg (Telegestió). També la Gestió Integrada de Plagues (GIP) que redueix la utilització de productes fitosanitaris i l'increment de major biodiversitat amb la introducció de vegetació mediterrània.

En acabar la reunió, el jurat de Viles Florides ha visitat diversos parcs i jardins on ha pogut comprovar ''in situ'' la nova orientació dels espais verds de Pineda: canvi de la carretera N-II a Poblenou (accés des de Calella), els nous parterres del Carrer de Mar i els parterres davant d'Els Pescadors, entre d'altres novetats.

Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la flor i la planta ornamental.

http://vilesflorides.cat/pineda-de-mar/