Pineda de Mar seu del festival Psychobilly del 5 al 12 de juliol, per novè any consecutiu

L'impacte econòmic directe del festival va ser d'1.447.225 € l'any passat, segons un estudi elaborat per la Diputació de Barcelona. És el festival del seu gènere de més renom

L'Ajuntament de Pineda i l'empresa Just for Fun Productions han signat el conveni per a la celebració del festival Psychobilly, del 5 al 12 de juliol a Pineda de Mar. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, la regidora de Promoció Econòmica i Centre Innova, Carme Aragonès i els representants de l'empresa han signat el conveni per a la celebració de la vint-i-quatrena edició del festival Psychobilly. Es tracta de l'esdeveniment del seu gènere de més renom i la novena edició consecutiva que se celebrarà a Pineda. Es calcula que unes 2.500 persones arribaran al municipi, des de diversos països d'arreu del món, per assistir al festival.

Coincidint amb la signatura del conveni, l'Ajuntament de Pineda i la Diputació de Barcelona han fet públics els resultats de l'estudi del perfil dels visitants al festival Psychobilly de 2015, realitzat pel Laboratori de Turisme (LABTurisme) de l'Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de la regidoria de Promoció Econòmica i Centre Innova de l'Ajuntament de Pineda.

L'anàlisi de l'impacte econòmic directe del Psychobilly determina que el festival  va registrar una despesa mitjana per assistent i dia de 189,80 euros. Una xifra de despesa que representa 2,14 vegades la mitjana calculada per al turista que va visitar la província de Barcelona l'any 2014 i que se situava en els 88,40 euros. Els 189,80 euros de despesa mitjana per assistent situa la despesa generada per la celebració del festival Psychobilly en un total d'1.447.225 euros. Segons l'estudi, la xifra per persona i dia és rellevant perquè suposa un import superior al registrat en estudis d'esdeveniments similars celebrats a la província de Barcelona. Pel que fa al repartiment de la despesa, en el cas dels participants al Psychobilly un 40% es va dedicar a l'entreteniment, l'oci i la cultura i un 35% a menjar i beure.

El festival Psychobilly se celebrarà del 5 al 12 de juliol, junt al complex esportiu Can Xaubet de Pineda de Mar.

                                        Xavier Amor i Carme Aragonès amb els organitzadors del festival Psychobilly

 

 

 

Arxius adjunts