Sessió formativa al Centre Innova: 10 coses que els autònoms han de saber i ningú els hi explica

Dimarts 26 d'abril de 15 a 19 h. Inscripcions: Centre Innova c.Torres Quevedo, 16 (T:937671560)

El dimarts 26 d'abril, de 15 a 19 h es portarà a terme al Centre Innova de l'Ajuntament de Pineda de Mar, la sessió formativa '10 coses que els autònoms han de saber i ningú els hi explica', a càrrec de Yolanda Presa.

Per a més informació i inscripcions: Centre Innova (c. Torres Quevedo, 16 de Pineda de Mar). Telèfon: 93 767 15 60 (ext. 801) i per correu electrònic a: innova@pinedademar.org

En els últims anys estem sent receptors d'una gran quantitat de normatives que afecten al treball autònom. De tots els aspectes que regulen aquestes lleis, hi ha alguns que poden passar desapercebuts o que, fins i tot, poden quedar eclipsats per altres grans titulars però que, no obstant això, són aspectes que si no es coneixen no poden arribar a gaudir-se o a evitar-se.

Aquesta sessió formativa tracta d'abordar aquestes qüestions curioses per a què la persona autònoma estigui informada per endavant i, arribat el cas, sàpiga com actuar. En una sola sessió les persones participants trobaran resposta a dubtes que, en algun moment de l'operativa del seu dia a dia o en la fase de planificació del seu projecte, s'han arribat a plantejar.

Continguts:

- L'autònom/a i el llindar per transformar-se en Societat Limitada: Saps on està el límit de beneficis perquè et resulti més avantatjós tributar com a Societat Limitada en lloc de com autònom/a?

- L'autònom/a i els incentius. Saps en què consisteix l'última bonificació aprovada de la quota d'autònoms? I les deduccions que pots practicar a la

teva declaració de renda per pagar menys?

- L'autònom/a i l'atur. Saps quant has de cotitzar per cobrar l'atur? Quan podries sol·licitar-ho? I quant cobraries?

- L 'autònom/a i la pluriactivitat. Saps que la Seguretat Social et pot retornar part de la quota d'autònoms si treballes alhora per compte propi i per compte aliè?

- L ’autònom/a i el límit per facturar. Saps si es pot facturar com autònom/a sense estar donat/a de alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms?

- L'autònom/a i la contractació de col·laboradors/es. Saps el cost que té contractar a una persona de forma laboral i de forma mercantil? Què

t'interessa més?

- L'autònom/a i la contractació de familiars. Saps si pots contractar al teu fill, o al teu cònjuge, o al teu germà, o a un altre familiar amb contracte laboral i alta en el Règim General de la Seguretat Social?

- L 'autònom/a i la conciliació amb la vida personal. Saps que pots gaudir d'una excedència?

- L'autònom/a i les mesures contra el frau fiscal. Saps que pots ser sancionat per pagar o cobrar en efectiu més d'una determinada quantitat marcada per la llei?

- El/la treballador/a autònom/a econòmicament depenent. Saps què succeiria si l'empresa client es negués a contractar-te com a autònom/a dependent?

 

 

 

 

Arxius adjunts