Miguel Bosé, Ainhoa Arteta, Antonio Orozco, Manel i Niña Pastori, entre els artistes del festival ARTS d’Estiu 2016 de Pineda de Mar

ARTS d'Estiu se celebrarà del 15 de juliol al 26 d'agost a l'Espai Sant Jordi de Pineda i aposta per una programació artística de qualitat que el fa únic com a festival d'estiu a la Costa de Barcelona

Pineda de Mar acull la sisena edició d’ARTS d’Estiu Costa Barcelona. El festival, que se celebrarà entre el 15 de juliol i el 26 d’agost, aposta un any més per una acurada selecció artística que comptarà amb els màxims exponents de l’escena musical nacional actual. ARTS d’Estiu Costa Barcelona es posiciona així com el festival referent de l’estiu del Maresme.

L'edició 2016 del festival comptarà amb l’actuació de Miguel Bosé (5 d'agost), que presentarà el seu últim treball 'Amo', un àlbum que testimonia els interessos de l’artista al llarg de la seva vida, “des de la infantesa i fins avui”, explica Bosé. Un espectacle innovador i de gran format amb un potent desplegament escenogràfic i les últimes tecnologies en llum, so i vídeo. El sempre versàtil Bosé també repassarà els clàssics del seu repertori.

Ainhoa Arteta (29 de juliol), la soprano amb més projecció internacional, farà un recital acompanyada del prestigiós pianista italià Marco Evangelisti. Des del seu debut a Palm Beach als anys noranta, Arteta ha actuat als escenaris més importants del món, del Metropolitan Opera House de Nova York al Teatro Colón de Buenos Aires, i ha estat guardonada amb els premis més reputats en música clàssica.

Antonio Orozco (19 d'agost), un dels artistes més brillants del panorama musical nacional i un dels compositors més prolífics del pop espanyol, presentarà el seu vuitè treball d’estudi 'Destino', “un recull de tots aquells moments que han quedat al fons de la motxilla al llarg de quinze anys de carrera”, explica Orozco. Un àlbum carregat d’himnes i de clàssics instantanis.

Niña Pastori (12 d'agost) presentarà 'Ámame como soy', el seu últim treball amb temes clàssics llatins i amb tres temes produïts per la cantaora gaditana. L’àlbum compta amb col·laboracions de l’artista panameny Rubén Blades, el dominicà Juan Luis Guerra, el cubà Pancho Céspedes i la bailaora també gaditana Sara Baras, entre altres. A Ámame como soy hi ha boleros, salsa i ritmes llatins interpretats amb piano de cua i contrabaix. Però 'Ámame como soy' és, sobretot, flamenc, marca de la casa Niña Pastori, amb cajones i guitarres flamenques que reivindiquen les arrels de l’artista. Un espectacle d’essència flamenca que també inclourà els seus grans èxits.

Sopa de Cabra (15 de juliol), la llegendària banda de rock català, torna als escenaris. L’esperat retorn arriba amb un nou àlbum, 'Cercles', i una gira de deu concerts. El directe a ARTS d’Estiu Costa Barcelona serà l’únic concert que la banda farà al Maresme. 'Cercles', l’àlbum més venut de l’Estat del darrer trimestre de l’any en llengua catalana, reflexiona sobre l’època d’esperança, lluita i canvi que s’està vivint. No hi faltaran els temes clàssics de la banda.

Manel (15 d'agost) presentarà el seu quart àlbum 'Jo competeixo'. El nou treball sortirà a la venda el 8 d’abril tot i que ja han avançat el senzill 'Sabotatge'. L’àlbum, gravat als Estats Units, ha comptat amb la producció del nord-americà Jake Aron (col·laborador d’artistes com Grizzly Bear i Jamie Lidell, entre altres) i la masterització de Chris Gehringer (col·laborador de Rihanna, Drake i Wu-Tang Clan...). 'Jo competeixo' són onze temes que redefineixen amb matisos electrònics el característic so de la banda. Una inflexió cap al pop contemporani.

A part de les actuacions musicals, ARTS d’Estiu Costa Barcelona inclou a la seva programació un espectacle de màgia i un monòleg d’humor.

Mag Lari (22 de juliol), l’artista renovador de la màgia moderna i Premi Nacional de Màgia Còmica presentarà Lari Poppins, un espectacle per a tota la família que reivindica l’essència de la màgia. Una enginyosa posada en escena, amb trucs clàssics, efectes especials i molta participació del públic.

El toc d’humor d'aquesta sisena edició del festival el posarà Luis Piedrahita (26 d'agost). El mediàtic monologuista presentarà 'Stand Up Comedy', un recull dels seus millors textos en clau humorística sobre el fet quotidià, un humor que sovint ratlla el surrealisme.

La programació del festival ARTS d'estiu s'ha fet pública aquest matí, en roda de premsa a l'hotel l'OHLA de Barcelona, amb la participació de l'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, del director artístic del festival, Xevi Gómez, i del director financer del festival, Joaquim Gibert.

ARTS d'Estiu és una iniciativa del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda i de  l'Ajuntament de Pineda de Mar amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i empreses patrocinadores.

ARTS d’Estiu Costa Barcelona és un festival multidisciplinari, amb actuacions per a tots els públics i amb entrades a preus reduïts per assegurar que la cultura arribi a tothom. Totes les actuacions es porten a terme a l'Espai Sant Jordi de Pineda de Mar.

Totes les entrades a la venda per internet a www.artsdestiu.com