La campanya Pineda amb Síria recapta 11.500 € que es destinaran al projecte de suport a l'acollida de població refugiada en trànsit a Europa

Una vintena d'entitats i empreses del municipi van organitzar activitats i van col·laborar amb la campanya solidària Pineda amb Síria

L'Ajuntament de Pineda de Mar fa un balanç molt positiu de la resposta ciutadana a la campanya Pineda amb Síria que es va dur a terme durant l'últim trimestre de l'any passat i ha aconseguit recaptar 11.535,52 euros. Ahir es va fer l'acte de cloenda i de valoració de la campanya durant la celebració de la conferència 'Som socorristes i estem salvant vides' a càrrec de l'ONG Proactiva Open Arms, a la Sala de Plens municipal.

La campanya es va iniciar l'octubre passat amb el compromís del plenari de l'Ajuntament de Pineda de Mar per esdevenir població refugi i per aportar 4.000 euros per a programes finançats pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i destinats a les persones que han abandonat el seu país d'origen.

La ciutadania de Pineda ha demostrat, una vegada més, la seva solidaritat i durant la campanya s'han recaptat 7.535,52 euros als quals s'hi han sumat els 4.000 euros d'aportació municipal que fan el total d'11.535,52 euros que Pineda de Mar destinarà al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per al projecte de suport a l'acollida de població refugiada en trànsit a Europa, víctima de conflictes armats a l'àrea mediterrània.

La campanya Pineda amb Síria ha comptat amb la col·laboració i la participació activa d'una vintena d'entitats, associacions i empreses del municipi que han organitzat activitats diverses amb l'objectiu de recaptar diners amb aquesta finalitat solidària.

A l'acte d'ahir al vespre van participar Àngel Fernàndez, coordinador mèdic de l'ONG Proactiva Open Arms i voluntari a l'illa de Lesbos, Sílvia Ayala, tècnica de l'Àrea d'Àfrica, Mediterrània i Àsia del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, i Sílvia Biosca, tercera tinent d'alcalde i regidora de Presidència, Planificació i Comunicació de l'Ajuntament de Pineda de Mar.  També va assistir a l'acte, Ariel Monells, director de gestió del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.