Pineda de Mar i Santa Susanna presentaran el projecte COMSALUT dissabte 12 de març

L'acte obert a les entitats i a la ciutadania dels dos municipis es durà a terme al Centre Cultural i Recreatiu el 12 de març d'11 a 13 h

L'Ajuntament de Pineda de Mar i l'Ajuntament de Santa Susanna presentaran el projecte COMSALUT que comparteixen ambdues poblacions, en una jornada oberta a la ciutadania, el dissabte 12 de març a Pineda.

La Salut es mesura més per la qualitat de vida de les persones i de les comunitats que  per l’abast  dels serveis sanitaris, perquè els estils i les condicions de vida dels éssers humans tenen molta influència sobre la salut de cadascú, com també la tenen els entorns on treballen, resideixen i s'esbargeixen. Sense oblidar-nos de la salut que ens proporciona treballar plegats en projectes comuns, fomentar la solidaritat i la coresponsabilitat i esdevenir més autònoms i menys dependents.

Les administracions públiques (Generalitat de Catalunya i ajuntaments) han pres consciència de l’oportunitat que suposa aquesta nova orientació de la Salut Pública i s'han compromès a defensar la Salut en totes les polítiques.  I alhora a treballar plegats, amb les comunitats, fent vàlida l’estratègia PINSAP (Pla interdepartamental de salut pública) impulsada per la Secretaria de Salut Pública de la Generalitat.

Però això no serà possible sense la implicació de la xarxa social de cada municipi, de les entitats i associacions i del conjunt dels serveis públics.

En una primera fase del projecte COMSALUT s’ha convidat setze àrees bàsiques de salut (ABS) de tot Catalunya per ser pioneres en el desenvolupament de programes comunitaris. I l’ABS de Pineda-Santa Susanna ha estat una d’elles.

Els ajuntaments de Pineda de Mar i de Santa Susanna, amb els seus alcaldes al capdavant, són conscients de l’oportunitat que el projecte COMSALUT representa per a ambdues poblacions i animen a la ciutadania perquè ajudi en aquesta missió.

És per això que s'ha organitzat la jornada de presentació del projecte COMSALUT en la qual tindrem l'oportunitat de saber en què consisteix i com podrem participar-hi activament.

La presentació del projecte COMSALUT es farà dissabte 12 de març d'11 a 13 h, al Centre Cultural i Recreatiu (c. Antoni Doltra, 11) de Pineda de Mar.

Programa:

11.00 h  Inauguració a càrrec de:

                        Il·lm. Sr. Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar

                        Il·lm. Sr. Joan Campolier, alcalde de Santa Susanna

                        Sra. Cristina Pérez, subdirectora general de Coordinació de la Salut Pública a Barcelona i Girona

                        Sra. Sara Rodríguez, directora d’Atenció Primària de Girona

                        Sr. Jordi de Dalmases, president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona

11.30 h Presentació de les bases del projecte COMSALUT, a càrrec de:

                        Sr. Andreu Segura, responsable del programa COMSALUT

12.00 h Presentació dels objectius del projecte COMSALUT Pineda - Santa Susanna i del full de ruta preparat pel grup impulsor, a càrrec de:

                        Sra. Adriana Ramos, directora de l’Àrea Bàsica de Salut de Pineda-Santa Susanna.

                        Sra. Annabel Pedrol, cap de Servei de Salut Pública del Barcelonès Nord i Maresme.

12.30 h Torn obert de paraules

12.45 h: Cloenda a càrrec de:

                        Il·lm. Sr. Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar

                        Il·lm. Sr. Joan Campolier, alcalde de Santa Susanna

                        Sr. Joan Guix, secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya

13.00 h  Refrigeri